Tófutás

2023.10.28. 17:02

Futással emlékeztek a fiatalon elhunyt tatai sportolókra a Csuló-Balu Emlékversenyen

Szombaton ismét megrendezték Tatán a fiatalon elhunyt kiváló tatai sportolóknak emléket állító Csuló-Balu Emlékversenyt. Gyerekek és felnőttek futottak szép számmal az Öreg tó partján.

Kemma.hu

Közel százan indultak a hét kilométeres tókörre Tatán

Fotó: Sz.I.

A FOOTOUR SE, Tata Város Önkormányzata, valamint a Hódy Sport-Tata Kajak-Kenu Szakosztálya szervezésében október 28-án szombaton rendezték meg a XXII. Csuló-Balu Emlékversenyt és a 90. Tatai Tófutást az Öreg-tó partján. A verseny célja méltóképpen őrizni a fiatalon elhunyt kiváló tatai sportolók – Fülöp András (Csuló), Ádám Balázs, (Balu), Császár Attila (Csaszi) és Ádám Péter – emlékét.

Tíz óra előtt néhány perccel elcsendesedett a kajakház környéke. A jelenlévők megkoszorúzták Fülöp András emléktábláját, és a futók egy percig némán emlékeztek a tragikusan fiatalon elhunyt sportolókra.

Az időjárás szerencsére kegyeibe fogadta a szép számú részt vevőt, akik közül elsőként a gyerekek rajtoltak el a 2 kilométeres távra. A jó hangulatú versenyt a gyerekeknél Szécsi Kata nyerte meg.

Pontban tíz órakor közel 100 résztvevővel elrajtolt a 7 kilométeres táv, ami egy tókört jelent. A felnőttek 7 kilométeres távját a férfiak mezőnyében Csere Zalán nyerte, a dobogó második fokára Hidvégi Zalán állhatott, a harmadik Horváth Gergő Dániel lett. A nőknél Bojtor Zsófia nyerte a rövidebb távot, aki mellé másodikként Lőrincz Leticía, harmadikként pedig Körmendi-Horváth Barbara állhatott a dobogóra.

A 14 kilométeres távon Weisz Péter győzedelmeskedett, a második a férfiak között Major Tamás, a harmadik Szécsi Péter lett. A nők mezőnyében a versenyt a hosszabb távon Róth-Farkas Erika nyerte, a második Szigetfy Ildikó, míg a harmadik Misala Andrea lett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában