Erőművek Éjszakája

2023.10.29. 18:17

Betekintést nyerhettek az erőművek kulisszatitkaiba Dorogon is

Az Erőművek Éjszakáján országszerte csaknem 70 olyan érdekes helyszínen várták a látogatókat, akik betekinthettek az erőművekben és a fűtőművekben zajló munka kulisszatitkaiba. Az erőművek és a távfűtőművek mellett megnyitottak a víziközmű-szolgáltatók telephelyei is. Munkatársainktól szerk.komvmediaworks.hu

Kemma.hu

Újra szélesre tárta kapuit a Veolia Energia Magyarország Zrt.-hez tartozó Dorogi Erőmű is, ahol a mellények és a sisakok kiosztása után Fritz János, az erőmű vezetője köszöntötte a jelenlévőket. A kisfilm levetítése után felidézte az elmúlt évtizedekben bekövetkezett változásokat és fejlesztéseket – hiszen a nagyfogyasztók számának alakulása és a mindenkori gazdasági helyzet – is hatással volt, illetve van a működésükre.

Szóba került az új Jenbacher J620-as gázmotorok telepítése is, mely újabb mérföldkövet jelent majd a több mint száz éves üzem történetében. Fritz Jánosnak és kollégáinak, Bohner Tamásnak, illetve Mező Lászlónak a vezetésével a víz- és vegyi üzemet, a kazánokat, a turbinákat, illetve többek között a hő- és villamosvezénylő helyiségeket is megtekinthettük. Az erőművet 1906-ban azzal a szándékkal hozták létre, hogy a bányaüzemek számára villamosenergiát állítson elő. Jelenleg Dorog és Esztergom egyes épületeit, intézményeit távhővel és melegvízzel, az ipari fogyasztóikat pedig gőzzel látják el.

 

 

 

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában