Találkozó

2023.10.21. 17:34

Az ország foltvarrói gyűltek össze Tatabányán, varázslatos ajtódíszek készültek +fotók

A Forgó Orsók Foltvarró Egyesület remek hangulatú közös varrásra hívta az ország foltvarróit. Száznál is többen érkeztek Tatabányára, a Puskin Művelődési Házba, ahol finom falatok mellett csodálatosan szép alkotásokkal is várták a látogatókat a házigazdák.

Kemma.hu

Nagy Tiborné (jobbra) lett a "Lelkem kalitkája" pályázat első díjasa

Forrás: 24 Óra

Fotó: S. G.

Az érkezők a belépésnél kaptak egy kis csomagot, amelyben egy madaras ajtódísz elkészítésének az elemei voltak. A nagyteremben megannyi asztalnál ültek az ország különböző pontjáról érkező foltvarrók, s készítették el a kis csomag és a leírás alapján az ajtódíszt. Persze érkeztek olyan vállalkozók is, akik a foltvarráshoz szükséges eszközöket árulták. A legújabb technikák elsajátításának kulisszatitkaiba is beavatták egymást a hölgyek. Akik között volt egy úr is, s gyönyörű alkotásokkal érkezett. 

A Forgó Orsók Foltvarró Egyesület kiállítással is készült. Hihetetlen finomsággal elkészített formák mutatkoztak meg a különböző használati tárgyakon, s szerveztek egy emlékkiállítást is, ahol megannyi szebbnél szebb rongybaba sorakozott fel. Winkler Dorottyára emlékeztek, akinek a rongybabái az Országos Babakészítési Versenyeken is éveken át a legjobbak között voltak. 

– Az idei témánk a „Velünk madarat lehet fogatni”, s e köré a gondolat köré fűztük fel a programot – mondta Tóth Jánosné főszervező. - Mindenki hozta magával a kézi varró felszerelését, hogy elkészíthesse a madaras ajtódíszt. Emellett pályázatot is hirdettük „Lelkem kalitkája” címmel. Olyan alkotásokat vártunk, amely e téma köré épül. Tíznél többen készültek gyönyörű művekkel. Ezeket kiállítottuk és az alkotókat díjaztuk. Első lett Nagy Tiborné, második Nyikos Lilián, s őket Farkas Zsuzsa követte. Különdíjat vehetett át Szabó Lászlóné.

Elképesztő mennyiségű, gyönyörű mintájú anyagok, kiegészítők várták a látogatókat s tombolával, kellemes beszélgetéssel zárult a program. A tombola fődíja egy csodálatos kék madarakat ábrázoló díszes faliszőnyeg volt.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában