Elkészült

2023.10.11. 17:30

Átadták az okos inkubátorházat az esztergomi ipari parknál

Átadták 400 négyzetméter alapterületű esztergomi inkubátorházat. Az október 11-ei ünnepségen a szalagátvágás előtt Hernádi Ádám polgármester mondott rövid köszöntőt, aki a létesítmény célját az ipari parkba települni szándékozó kis- és mikrovállalkozások számára biztosítandó infrastrukturális háttérben jelölte meg.

Pöltl Zoltán

b-j Kovács Tamás, Berek Eleonóra, Erős Gábor, Móricz Veronika, Hernádi Ádám, Horváth Szeder Gábor a szalagátvágáson

Forrás: 24 Óra

Fotó: P. O. Z.

Az esztergomi ipari parkban, a Mátyás király utcában található az új létesítmény, az úgynevezett inkubátorház, melyben nevével ellentétben nem újszülött csecsemők ellátását végzik majd, hanem különféle szolgáltatásokat kínálnak az Esztergomban működő új ipari vállalatoknak. 

A projektzáró sajtótájékoztatón, illetve az azt követő avatási, szalagátvágási ceremónián részt vett Erős Gábor a térség országgyűlési képviselője, Hernádi Ádám, Esztergom polgármestere, Móricz Veronika, a Vertikál Group Nyrt vezérigazgatója, Horváth Szeder Gábor, az Esztergomi Járási Hivatal vezetője, Berek Eleonóra a városfejlesztési osztály vezetője és Kovács Tamás, az Esztergomi Szakképzési Centrum kancellárja. Hernádi Ádám beszédében elmondta: A helyi gazdaság motorja Esztergom ipari parkja, és ezért nem véletlen ez a helyszínválasztás, ahol az új inkubátorház létesült.

Az inkubátorház Európa Uniós forrás segítségével épület meg
Fotó: P. O. Z. / Forrás:  24 Óra

 

A polgármester ezután megköszönte az irányító hatóságnak és a vármegyei önkormányzatnak, hogy ilyen hozzáállással segítette ezt a projektet. A folytatásban arról beszélt, hogy 2022 májusában adták át a kivitelezőnek a munkaterületet és a városfejlesztési osztály hathatós munkájának segítségével elérkezett az átadás napja. 

Hernádi Ádám hozzátette, hogy a több, mint 533 millió forintos TOP-os forrásból megvalósuló beruházás, mely egy úgynevezett „okos-épület”, a nyílászárók automatizáltak, szenzorok segítik és könnyítik meg a működést. A polgármester arról is beszélt, hogy „a megújuló energiáknak köszönhetően közel zéró emissziós az épület energiafelhasználása”. 

A 400 négyzetméteres alapterületes, kétszintesben számos kiszolgálóhelyiség található, ennek megfelelően 800 négyzetméteres hasznos területtel rendelkezik, tette hozzá. A polgármester végül úgy fogalmazott, hogy a létesítmény célja az esztergomi ipari parkba települni szándékozó kis- és mikrovállalkozások számára biztosított infrastrukturális háttér. A város első embere beszéde után átvágták az átadást jelképező nemzeti színű szalagot.

Mit tud az okosépület?
Hernádi Ádám az inkubátorház október 11-ei átadóján a fentiek mellett arról is beszélt, hogy az létesítményben irodabérlés, tárgyalóterem igénybevétel, adminisztratív szolgáltatások, szakmai rendezvények szervezése és minden más, ehhez kapcsolódó szolgáltatás várja az esztergomi ipari parkba települni szándékozó kis- és mikrovállalkozásokat. A polgármester hozzátette, hogy az épületet a város cége, a Strigonium Zrt. fogja üzemeltetni, illetve kifejtette, hogy az inkubátorház erősíti Esztergom gazdasági és társadalmi kondícióit, ami a város jövőjét jelenti. Az átadó után bejárás következett, melynek során a sajtó munkatársai megtekinthették az „okos-épület” helyiségeit, az előadó- és műhelytermeket, a tárgyalókat, a kiszolgáló szobákat is.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában