Gyors volt

2023.10.19. 19:18

A lakók kérésére újították fel Tatán az Almási utcát: rekordidő alatt készült el

Elkészült Tatán, az Almási utca aszfaltozása, csütörtök reggel feloldották az útzárat.

Goletz-DeáK Viktória

Mondhatjuk, hogy rekordidő alatt elkészült Tatán, az Almási utca felújítása. Mint arról korábban beszámoltunk: először kedden zárták le a Bacsó Béla utat a körforgalommal összekötő utcát, amikor elkezdték a burkolat maratását. Szerdán pedig az aszfaltozással folytatódtak a munkálatok. 

Erre a két napra le is zárták az utcát, az autósokat pedig terelőútra irányították, ami a reggeli és a délutáni csúcsban hosszú dugót okozott. Talán ennek is köszönhető, hogy a tervezett befejezéshez képest korábban végeztek a munkával a Magyar Közút Nonprofit Zrt. munkásai. 

Közben az is kiderült, hogy miért volt szükség az aszfaltozásra. Bencsik János országgyűlési képviselő közösségi oldalán számolt be arról, hogy az ő közbenjárására, lakossági kérésre újították fel az utcát. 

Min írta a posztjában: a városrész lakói a nyár elején kerestek meg azzal a kéréssel, hogy a megrongálódott víznyelők és csatornafedlapok miatt az átmenő teherforgalom akkora zajt csap és olyan nagy rezgést keletkeztet, amely lehetetlenné teszi a nyugodt életvitelt. Megkeresésemre a Magyar Közút elkészítette a felújítási terveket és szerződést kötött a kivitelezővel. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában