Magyar Falu Program

2023.10.11. 14:20

62 millióból lett korszerűbb a Nagyigmánd-Bábolna vasútállomás épülete

Megszépült a váró, felújították a külső homlokzatot és kijavították a tetőszerkezet hibáit is a Nagyigmánd-Bábolna vasútállomás felvételi épületén. A 62 milliós beruházásra a Magyar Falu Program adott lehetőséget.

Körtvélyfáy Dina

62 millióból újult meg az utasok szolgálatában álló épület

Forrás: 24 Óra

Fotó: Viszló Balázs

Hatvankét millió forintból újult meg a Nagyigmánd-Bábolna vasútállomás felvételi épülete, amelyet október 11-én, szerdán adtak át ünnepélyesen. Szilágyi Tibor, a MÁV fejlesztési és beruházási főigazgatója a szerdai átadón elmondta, a Magyar Falu Programban a Miniszterelnökség 2 milliárd forinttal támogatja a vasúttársaságot, amelyet a MÁV Zrt. vasútállomások fejlesztésére fordít. Így újulhatott meg a Nagyigmánd-Bábolna vasútállomás felvételi épülete is.

A főigazgató beszélt arról is, hogy a felújításnak köszönhetően új helyiségeket alakítottak ki, megszépült a váró is. A külső homlokzatot felújították, a tetőszerkezet hibáit pedig kijavították. Hangsúlyozta, az 5-ös vasútvonal nagyon fontos eleme a MÁV hálózatának, most és történelmi viszonylatban egyaránt. Emlékeztetett, Székesfehérvárnak ez volt az első vasútvonala az 1860-as években.

– Ez a vonal Komáromot és Székesfehérvárt, vagyis fontos ipari központokat köt össze, emellett összekapcsolja a Dél-Dunántúlt a Közép-Dunántúllal, ezen keresztül pedig az Észak-Dunántúllal. Ez a vasútvonal nem csak a személyi forgalom, hanem a teherforgalom szempontjából is rendkívül fontos – tette hozzá Szilágyi Tibor. 

Arra is felhívta a figyelmet, hogy a Magyar Falu Programnak köszönhetően azokon a kisebb településeken is tudtak fejlesztéseket végrehajtani, amelyekre eddig nem jutott kellő forrás. Úgy fogalmazott, ezek a beruházások azt mutatják, hogy a mellékvonalakon is van élet, nem csak a fővonalakon kell a közlekedést biztosítani. Az esemény ünnepélyes szalagátvágással zárult.

Járatsűrítés

Czunyiné dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselő úgy fogalmazott, a vonatközlekedés biztonságos, környezetkímélő és praktikus utazási lehetőség. Arra is kitért, a vonalon járatsűrítés történt, amely növelte az utasszámot. Hajduné Farkas Erika, Nagyigmánd polgármestere azt hangsúlyozta, bár az épület megújult, megőrizte történelmi, építészeti örökségét. Kiemelte, a vasúton való utazás közösséget is épít, hiszen az utasok megismerik egymást, beszélgetnek egymással.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában