Túra

2023.10.20. 10:33

250-en másztak fel a kősziklára a tokodiak és mogyorósbányaiak közös túráján

A minap mintegy kétszázötvenen kirándultak együtt a gyönyörű őszi időben és közösen sétáltak fel a Mogyorósi kősziklaként ismert kilátópontra, ahonnan remek kilátás nyílik Esztergom térségére.

Walczer Patrik

A tokodi és mogyorósbányai önkormányzatok közös programja évek óta nagy sikernek örvend, kisgyermekes családokat, baráti társaságokat, helyieket és távolabbi településeken élőket is egyaránt sikerül megszólítaniuk.

Az útvonalon idén is változtattak egy kicsit. A tokodi csapat idén a Pékárka-Mogyorósi út felől érkezett az Orbán-kápolnához, míg a mogyorósbányáról indulók a Temető utcán végighaladtak és a Kősziklára vezető útról letérve közelítették meg a közös találkozási pontot. Az egyesült csoport a kápolnától együtt sétált tovább a tokodi pincevölgyig, ahol borkóstolásra is lehetőség nyílt, majd az Országos Kéktúra útvonalára rátérve jutottak fel a Mogyorósi kősziklára.

– Idén a mogyorósbányai önkormányzat látta vendégül a túrázókat, így a végállomás a községi pincesornál volt, a résztvevők mindannyian vacsorát is kaptak. A vendéglátásban a Mogyorósbányai Borbarátok Egyesület tagjai is segédkeztek – mondta Havrancsik Tibor, Mogyorósbánya polgármestere.

A település vezetője megjegyezte: örömmel töltötte el, hogy sok fiatallal találkozott a túra során, ami jól jelzi, hogy nemcsak a felnőtteket és az idősebb generációkat lehet rávenni egy kis őszi szőlőhegyi kirándulásra. A hangulat kifejezetten jó volt, sokan az ételek elfogyasztását követően még órákon át ott maradtak a pincesoron és kötetlen beszélgetéssel koronázták meg a napot. Havrancsik Tibor reméli, hogy a résztvevők közül a jövőben többen is visszatérnek, hogy felfedezzék a község természeti és épített örökségét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában