Hagyomány

2023.09.23. 18:30

Zsíros kenyér, pogácsa, bor és málnaszörp várta a monostori felvonulókat +fotók

Szüreti felvonulásra várta az érdeklődőket a Monostori Kulturális Egyesület.

Körtvélyfáy Dina

A menet résztvevői több megállót is érintettek a felvonulás három órája alatt

Forrás: 24 Óra

Fotó: Körtvélyfáy Dina

A felvonulás a Dózsa György Művelődési Háztól indult, ahol az egyesület elnöke, Kőrösi Flórián köszöntötte a jelenlévőket. Czita János alpolgármester arról beszélt, hogy a szüret alkalmával arra is kell gondolni, milyen fáradtságos munkával termelték meg a szőlőt. Hozzátette, Koppánymonostor a történelem során mindig híres volt a szőlőtermesztésről.

A menet résztvevői több megállót is érintettek a felvonulás három órája alatt. A Vezérek parkját, a Bordács boltot, a Kőoroszlánt és a Szúnyogvárat, ahol zsíros kenyérrel, pogácsával, borral és málnaszörppel kínáltak mindenkit. A szüreti felvonulás megállóhelyein a Garabonciás Táncegyüttes adott műsort.

Bírót és bírónét is választottak, a címet ezúttal Czita Lajos és Czita-Kocsi Mónika viselheti. Minden szüreti rendezvényen aktív közreműködők, a jövőben sem hagynának ki egy felvonulást sem, hiszen szeretnék a felnövekvő generációnak is átadni ezt a hagyományt.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában