Változások

2023.09.07. 14:00

Máshogy viszik el a hulladékot Tatabányán: mondjuk, mi változik

Július 1-től új hulladékgazdálkodási rendszer lépett életbe Tatabányán, ugyanakkor továbbra is az NHSZ Vértes Vidéke Nonprofit Zrt. látja el a MOHU MOL Hulladékgazdálkodási Zrt.-vel kötött szerződés alapján a hulladék begyűjtésének, kezelésének a feladatát, illetve a számlázást.

Kemma.hu

A változások a lakosság meglévő hulladékszállítási szerződéseinek érvényességét nem érintik, nem szükséges új szerződést kötni, ahogy a hulladékelszállítási szolgáltatás díjának mértéke, a hulladékgyűjtési útvonal, a hulladék elszállítás gyakorisága, vagy a hulladékgyűjtő edények sem módosulnak – adta hírül hivatalos Facebook-oldalán a megyei jogú város.

Az ingatlanon keletkező és ott összegyűjtött hulladékot az elszállítás napján reggel 6 óráig kell az ott élőnek az ingatlan előtti útszakasz melletti közterületen elhelyezni a gyűjtési napokon oly módon, hogy a közlekedés biztonságát ne veszélyeztesse és a közterületet ne szennyezze.

Ahogy eddig is, a zöldhulladékot kizárólag a szolgáltató logójával ellátott, annak ügyfélszolgálatán átvehető hulladékgyűjtő zsákban szállítják el, egyéb zsákokban nem. A zsákokon kívül elszállítják a kisebb, maximum 10 cm átmérőjű faágakat, gallyakat is, amelyek körülbelül egyméteresre darabolva, megfelelő vastagságú zsineggel kötegelve helyezhetők ki a zsákok mellé. Az ingyenesen biztosított, zöldhulladék tárolására alkalmas zsákokat az NHSZ Vértes Vidéke Nonprofit Zrt. Tatabánya, Erdész utca 2. szám alatt található ügyfélszolgálatán lehet átvenni. További zsákok vásárlására szintén az ügyfélszolgálaton van lehetőség.

A hulladékudvarok tekintetében változások léptek érvénybe, erről a társaság honlapján találhatnak naprakész információt.

Az NHSZ Vértes Vidéke Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. által üzemeltetett hulladékudvarok:

   • Tatabánya Búzavirág úti hulladékudvar – 2800 Tatabánya, Búzavirág út 7860/40 hrsz.

   • Tatabánya Dubnik völgyi hulladékudvar – 2800 Tatabánya, Dubnik - völgy 0739/13 hrsz.

   • Nyergesújfalui hulladékudvar - 2536 Nyergesújfalu 019/11 hrsz.

A hulladékudvarok nyitva tartása 

A Regionális Hulladékkezelő Központ mellett található Dubnik-völgyi Lakossági hulladékudvar: hétfőtől péntekig 10:00-18:00 és szombat 8:00-16:00 között. Tatabánya, Búzavirág úti Lakossági hulladékudvar: hétfőtől péntekig 10:00-18:00 és szombat 8:00-16:00.

Az érvényes lakossági hulladékszállítási és ártalmatlanítási szerződéssel rendelkező, tartozásmentes lakossági ügyfelek számára van lehetőség háztartásokban keletkező lakossági hulladékok hulladékudvarokban történő elhelyezésére.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában