Üléseztek

2023.09.07. 15:07

Új házszámok, céges álhírek, köszöntők és alkotótábor volt a téma Nyergesen

Az önkormányzati képviselő-testület kedd esti ülésén a napirendi pontok között szerepelt Mihelik Magdolna polgármester tájékoztatója a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról, illetve az előző testületi ülés óta eltelt időszak eseményeiről is. A tények között szerepelt többek közt, hogy egy úgynevezett kivett közterület megnevezésű ingatlan Szabadságdomb utca lett.

Fenyvesi Károly

Az érintett közterülettel érintkező ingatlanok házszám megállapítását elvégezte az önkormányzat, a névtáblák elkészítéséről, az új és a megszüntetett közterületi nevek utcanévjegyzéken történő átvezetése megtörtént. A Duna-Vértes Köze Hulladékgazdálkodási Társulás elmúlt esztendei működéséről szóló tájékoztató elfogadásáról szóló döntést időben megkapta a csoport.

A magunk mögött hónapokban alkalmanként több-kevesebb helyi érdeklődést váltott ki az Ady Endre Művelődési Központ és Könyvtár jövője. Az intézmény szervezeti és működési szabályzatának módosítását már többen tanulmányozhatták. A köztisztviselők napja alkalmából az önkormányzat előbb a nyugállományú, majd másnap aktív munkatársait köszöntötte. A céggel kapcsolatos hírek, álhírek valóságtartalmától volt szó azon a találkozón, amelyen Mihelik Magdolna polgármester, Sütő Péter alpolgármester és Csomor Ildikó, a polgármesteri hivatal osztályvezetője vett részt a városi Zoltek Zrt.-nél.

Egyre mozgalmasabb az élet Kernstok Károly festőművész egykori villájában, illetve az épület kertjében. Az érdeklődők többek közt megismerkedhettek Gécsek András pasztellművész, a nyergesi Lőcsei Krisztina népi iparművész munkásságával. Sok érdeklődőt vonzott a szentendrei művészek alkotótábora is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában