Emlékezés

2023.09.29. 17:55

Szobrot állítottak a legendás tatai kajak-kenu edzőnek, Császár Attilának

Szobrot állítottak a Tatai Hódy SE egykori edzője, Császár Attila "Csaszi" emlékére.

Goletz-DeáK Viktória

Méltó emléket állítottak a Tatai Hódy SE egykori edzőjének, Csaszinak

Forrás: 24 Óra

Fotó: Hagymási Bence

Az egykori Kisfácános, mától Császárkert lakópark építője, Gacsal Tibor, a Createhome Kft. ügyvezető tulajdonosa a szoboravatáson elmondta, hogy amikor lehetőséget kapott arra, hogy nevet adjon a lakóparknak azonnal Csaszi jutott az eszébe, akiről az emlékművet Schmidt Róbert fafaragó készítette. 

Schmidt Gábor, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöke pedig arról beszélt, hogy vannak olyan helyszínek, amikről mindig egy nagy magyar sportolóra fog emlékezni. Örül, hogy a tatai kajak-kenu sportág nagy edzőjének is van már egy saját helye, ami az ő emlékét fogja őrizni. 

Bencsik János országgyűlési képviselő is részt vett az ünnepségen, ahol beszédeben visszaidézte Csaszival közös emlékeiket. 

Császár Attila (1958-2017), a sokszoros magyar bajnok, eredményes versenyzői pályafutását 1985-ben fejezte be. Tapasztalatait a Tatai Hódy Sport Egyesület vezetőedzőjeként adta tovább a következő generációknak. Ezt a feladatot múlhatatlan lelkesedéssel látta el, nevelve és tanítva a jelen és a jövő sikeres versenyzőit. Olyan közösséget teremtett maga körül, amelyben az áldozatos, kemény munka pontos értelmet és célt nyer. Végig hű maradt szülővárosához, a tatai kajakháztól kapott lehetőségeket jó gazda módjára kamatoztatta, és adta tovább a fiataloknak. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában