Díjazott pályaművek

2023.09.08. 19:39

Szénrajz triennálé nyílt Tatabányán, a Kortárs Galériában +fotók

Harmadik alkalommal szervezte meg a Kortárs Galéria a Szénrajz triennálét. A Vértes Agorájának kiállítótermében izgalmas alkotások árulkodtak arról: sokakat megérintett a pályázati kiírás.

Kemma.hu

Október közepéig tekinthető meg a kiállítás

Forrás: 24 Óra

Fotó: Flajsz Peter

Kammerlohr-Kováts László galériavezető köszöntötte a megjelenteket, majd adta át a szót Cs. Tóth János művészeti írónak. Tatabánya a szén/rajz hazája címmel indított megnyitójában természetesen érintette a város szénbányászati múltját is, majd a szénrajzról, a műformáról szólt, amely véleménye szerint nem kapja meg az őt megillető figyelmet. 

A kiírás szabadjára engedte a művészek képzeletét, egyedüli kikötés az volt: a szénrajz valamilyen módon teret nyerjen az alkotáson. Csaknem százötven alkotó 314 munkával pályázott, ezekből végül 67-et állítottak ki a Kortárs Galériában

A legjobbnak Sebők Éva alkotását ítélte a zsűri, majd Antal Malvina és Szikszai Károly kapott elismerést. Különdíjat ítéltek oda Csák Lászlónak, Eszik Alajosnak és Király Györgynek. A kiállítás október 13-áig tekinthető meg.

 

 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában