Elismerés

2023.09.22. 15:42

Posztumusz kapott díszpolgári címet a Szent Borbála kórház szeretett főnövére

Schvanner Sándorné közel 30 évig dolgozott a Szent Borbála Kórházban, ahol több alkalommal vehette át a főigazgatói és miniszteri elismerést.

Goletz-DeáK Viktória

Az elismerést Schvanner Sándor vette át

Forrás: Újbarki önkormányzat, FEOL.hu

A Szent Borbála Kórház közösségi oldalán számoltak be arról, hogy Újbarok önkormányzata úgy döntött, az idén Schvanner Sándornénak adományozza az Újbarok díszpolgára címet. Mivel a kitüntetett korábban elhunyt, az elismerést a hétvégi ünnepségen férje vette át.

A Feol.hu írt arról, hogy az újratelepítésének 250. évfordulóját ünnepelte a hétvégén a Bicske közelében fekvő kistelepülés, amelynek alkalmából kitüntető címek és elismerések átadására is sor került. Újbarok díszpolgárává Schvanner Sándornét választották, aki sajnos ezt az elismerést már nem érhette meg.

A képviselő-testület indoklásából kiderül, a középiskola elvégzését követően 40 éven keresztül, egészen nyugdíjba vonulásáig, a Tatabányai Szent Borbála Kórházban dolgozott, 1988-2016 között főnővérként. Munkája elismeréseként több alkalommal részesült főigazgatói és miniszteri dicséretben. 1990-ben alapító tagja volt az újarki Vöröskeresztnek, amelynek tevékenységében egészen annak megszűnéséig aktívan részt vett. A rendszerváltást követően önkormányzati képviselőként tevékenykedett a községben, ahol nyugdíjazását követően is segítette a település lakóit, rendszeresen részt vett a közösségi munkákban.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában