Turizmus

2023.09.30. 18:26

Németországból, Szlovákiából és Dániából érkezik a legtöbb külföldi Tatára

A városban folyamatosan erősödik a turizmus. Sok a külföldi vendég is.

Goletz-DeáK Viktória

Szeptember 27-én, szerdán kezdődött meg a tatai önkormányzat képviselő-testületének őszi ülésszaka. A város közösségi oldalán számoltak be arról, hogy a napirend előtti felszólalásában Michl József polgármester több témát is érintett. Egyik ilyen volt a Turizmus Világnapja, melyet az ENSZ Turisztikai Világszervezet kezdeményezésére tartanak minden évben  szeptember 27-én. 

A városvezető elmondta, Tatára a legtöbb külföldi vendég Németországból, Szlovákiából és Dániából érkezett az elmúlt időszakban. Az itt eltöltött vendégéjszakák száma 2018 óta hasonlóan alakul, 2020-ban és 2021-ben ugyan csökkenés mutatkozott a koronavírus miatt, de akkor is 100 ezer fölött volt, tavaly 174 ezer,  idén július végéig pedig 85 ezer. 
– Tatán 79 cég adózik vendéglátással, szállásadással kapcsolatban, tavaly 59 millió forint volt a város idegenforgalmi adó bevétele, most, ebben az esztendőben 42 millió forintnál tartunk, tehát elmondhatjuk, hogy a turizmus Tatán olyan szegmense a város működésének, amely erősödik ugyan, de az összes adóbevételnek csekély részét teszi ki – mondta a település vezetője, aki felszólalásának végén köszönetet mondott a helyi turizmusban dolgozóknak, kiemelve a Tata és Környéke Turisztikai Egyesületet, amely szeptember 14-én elnyerte a Városmarketing Gyémánt Díjat „A tatai Malomtörténeti és Élménypark bevezető marketingje” című pályázatával. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában