Helyi közélet

2023.09.04. 21:00

Nagy mellény

Nem viseli könnyen az ember, ha kitűz maga elé egy reális célt és egy olyan személy próbálja őt lebeszélni róla, eltántorítani tőle, aki csak céltalanul tengeti az életét. Mert hát, valljuk be, nem mindenki örül a környezetünkben annak, ha mi egyről a kettőre jutunk, vagy például ha meglépünk egy nagyobb mérföldkövet.

Walczer Patrik

Ám motivációra, célokra harminc felett is szükség van, azért, hogy a szürke hétköznapokból kiragadva új lendületre kapjunk. Hónapokkal ezelőtt több barátommal eldöntöttük, felmegyünk az egyik ismert szlovák hegycsúcsra. Persze, tudtam, hogy a sikert nem adják könnyen és azt is, hogy alaposan fel kell készülni a magashegységi terepre. Kerékpár, úszás, kisebb kirándulások formájában merült ki az edzés, és még az utazás előtti utolsó napokban is rendkívül pesszimistán álltam a túrához. Eközben tapasztaltam, hogy a felkészülés másoknak teljesen mást, szinte nulla mozgást és az esztelen pénzszórást, vásárlást jelenti. Negyedmillió forintért megvett temérdek táplálékkiegészítő, energiazselé, zsírégető, fehérjeszelet és teljesítményfokozó mellett vadonatúj túrabotok, bakancs és ruházat került a csomagba. Én viszont megelégedtem néhány tarjás szendviccsel, izotóniás itallal, egy új túrabakanccsal és a legolcsóbb túrabottal, hisz azt vallom, hogy hiába a puccos körítés, ha nincs mögötte tartalom. A célom, ha nehezen is, de sikerült és egy fontos dologra ráirányította a figyelmet: sose viseljünk nagyobb mellényt annál, mint amit ránk szabtak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában