Vége a nyárnak

2023.09.08. 17:27

Mikor zárnak be a strandok? Itt a lista, meddig csobbanhatunk vármegyénkben

A termálfürdők és aquaparkok közül sok egész évben nyitva van, de mi a helyzet a többi, kültéri medencés fürdőhellyel? Utánajártunk a vármegyei strandok nyitvatartási idejének.

Wágner Zsanett

Strandolni kell, amíg még lehet

Forrás: 24 Óra

Fotó: Viszló Balázs

Jó néhány strand és termálstrand szeptember 3-ával bezárt, sőt, van ahol már ezt megelőzően véget ért a szezon. Jó hír azonban, hogy sok természetes vízű, klasszikus és termálvizes strand is üzemel még vármegye szerte, jellemzően szeptember végéig. 

Komáromban a Brigetio Gyógyfürdő strandrésze szeptember 17-ig, vasárnapig tart nyitva. A fürdő vezetősége erről szóló közleményében kitért arra is, hogy a strandon található gyermekmedencék szeptember 9-10-én, valamint szeptember 16-17-én is  használhatók.

A köztes időben azonban a medencék zárva tartanak. A strand zárását követően, szeptember 18-tól pedig a gyermekmedencék már nem használhatók az idén – olvasható a komthermal.hu-n.

A Bábolnai Strand-és Élményfürdőben szeptember 3. után már csak a fedett termál- és gyógyvizes medencékben lehet pancsolni. A kinti medencék bezártak.

A bányásznapi hétvége óta zárva tart a tatabányai Gyémánt Fürdő strandrésze is, ők legközelebb 2024 nyarán várják a strandolókat. A komplexum háromemeletes fedett élményfürdő részében és a szaunában is az őszi szünettől várják a vendégeket. A Gyémánthoz tartozó uszodát külön oldalbejáraton keresztül lehet megközelíteni, hétköznapokon reggel 6 órától 13.30-ig, hétvégén pedig 7.30-tól este 8 óráig várják az úszni vágyókat az 50 méteres sportmedencében.

Strandolni az idén már a Tatai Fényesfürdőn sem lehet. Egyedül a fürdő területén található Grófi-tó mesés forrásvizében csobbanhatunk, október elsejéig.

Az esztergomi Aquasziget Élményfürdőben a kültéren, amíg az időjárás engedi, az őszi/téli időszakban az úszómedence és a termálmedence működik folyamatosan, a többi medence már üzemen kívül marad – közölte a vezetőség az aquasziget.hu-n. Arról is tájékoztatják a vendégeket, hogy szeptember 18 és 21 között az élményfürdő teljes egészében zárva tart az éves karbantartási munkák miatt. Az újranyitás szeptember 22-én, péntek 9 órakor lesz.

A királyi városban a Szent István strandfürdőben minden nap lehet úszni, délután 3-tól azonban edzések vannak. Szombaton és vasárnap reggel 6-tól este 18-ig lehet használni a medencét, de 19 óráig van nyitva a fürdő. Dorogon a Palatinus-Tófürdőben szeptember 15-én zárják az idényt, addig hétköznapokon 9 és 19 óra között, hétvégén pedig 9 és 20 óra között várják a vendégeket.

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában