Sikerült

2023.09.24. 16:02

Megoldódott a baji szőlőhegy csapadékvíz elvezetése

Elkészült a baji szőlőhegyen a csatornafejlesztés. A beruházás a TOP pályázatnak köszönhetően 137 millió forintból valósulhatott meg.

Goletz-DeáK Viktória

A Széchenyi 2020 program keretében 137,2 millió forint európai uniós, vissza nem térítendő támogatás segítségével Bajon felújították a település érintett szakaszainak csapadékvíz-elvezető rendszerét. A fejlesztéssel elkerülhetővé váltak a víz okozta károk, tisztább, biztonságosabb, szebb utcaképet eredményezett. 

Baj Község Önkormányzata a csapadékvíz rendezett és kártétel nélküli elvezetésére, a bel- és külterületein húzódó elvezető rendszerek rendezésére pályázott és nyert támogatást a TOP Települési környezetvédelmi infrastruktúra-fejlesztések című felhíváson. A beruházásnak köszönhetően elsősorban Szőlőhegyi utca környéke árokrendszerének és környékének csapadékvíz elvezetési problémái oldódtak meg. A projekt keretében összesen 1250 méter hosszú szakaszon került korszerűsítésre csapadékvíz csatorna, illetve került kialakításra földárok, burkolat helyreállítás és homokfogó, ezzel megteremtve az érintett településrész csapadékvizeinek elvezetését.

Az új rendszer
Fotó: Flajsz Peter / Forrás: 24 Óra

A 137 millió 188 ezer 219 forint uniós támogatás és 610 633 forint önkormányzati önerő segítségével megvalósult fejlesztéssel javult a közterületek állapota, megszűnt a belterületi létesítmények veszélyeztetettsége, javult az életminőség, hiszen kivédhetővé váltak a vízkár okozta anyagi károk, amelyek korábban az önkormányzatot és a lakosságot terhelték. A projekt a megyei önkormányzat koordinációjával és támogató javaslata alapján valósult meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában