Kerékpártúra

2023.09.18. 18:49

Két keréken jártak őseik nyomában a Pilis környéki szlovákok

Szeptember 16-án, szombaton a Pilisi Szlovákok Egyesülete szervezésében kerékpártúrát tartottak, amely során a résztvevők Pilisszentkereszttől Piliscséven át Dorogig végigjárták a Pilis környéki szlovák nemzetiségi településeket.

Walczer Patrik

Piliscsévet és érintették a kerékpáros túra résztvevői

Forrás: Piliscsév Község Önkormányzata

A szervezők tájékoztatása szerint a túra a Pilisszentkereszten lévő Pilisi Szlovákok Központjától indult el. Az érintett településeken mindenütt megálltak egy köszöntőre, ahol ráadásul szalagokat, kis zászlókat is felkötöttek a biciklisek vándorbotjára. A piliscsévi önkormányzat közösségi oldalán számolt be a hétvégi találkozóról, a fényképeken látható, hogy a vendégeket a községháza előtti területen fogadták.

A menet a Pest vármegyei Pilisszentkeresztről Pilisszántó, Piliscsaba érintésével érkezett meg Komárom-Esztergom vármegyébe, ahol elsőként Piliscsév, majd Kesztölc, Sárisáp és Dorog településeket keresték fel. Ezután következett az Esztergomhoz tartozó Pilisszentlélek, majd a Pest vármegyei Pilisszentlászlót követően este érkeztek meg a biciklisek a Pilisi Szlovákok Központjába, ahol a Pilisszentkereszti Szlovák Önkormányzat vendégül látta őket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában