Népművészet

2023.09.05. 15:52

Kernstok-kerti családi napot tartottak a népművészet jegyében Nyergesújfalun

Népművészeti családi napot tartott a Civilek Háza melletti park fái alatt a Nyergesújfalui Alkotóház.

Kemma.hu

Minden korosztályt vártak az immár hagyományos találkozóra

Forrás: 24 Óra

Fotó: F. K.

Raj Péter Rudolfné, a csoport vezetője elmondta, hogy a nyár elején negyven gyermek vett részt kézműves táborukban, kicsit emlékidéző is volt az immár hagyományos esemény. A Kernstok-kerti találkozón a Komárom- Esztergom Megyei Népművészeti Egyesület népművészei közül sokan vettek részt tudásuk bemutatása, továbbadása céljából. Például érkezett csont- és fafaragó mester Kocsról, népi viseletkészítő és hímző Komáromból, szalma- és csuhéfonó Süttőről, fazekas Nyergesről és mézeskalács-készítő Esztergomból.

Színesítette a napot egy dabasi bútorfestő, a Kenderkóc Népi Játszóház fakosaras körhintája, illetve több olyan népi játék, amelyeket nem csak a gyermekek, hanem a felnőttek is kipróbáltak. A népzenét Keresztes Nagy Árpád és Fejér Simon szolgáltatta. Ughyné Végh Zsuzsanna népdalénekes, néptáncos táncba hívott, Fabók Mancsi Bábszínháza a népmese fergeteges világába varázsolt el mindenkit.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában