Infók

2023.09.02. 19:00

Hírek Esztergom térségéből

Walczer Patrik

1100 literes tárolókra cserélték a rácsos szemétgyűjtőket a dömösi temetőben

Három darab, egyenként 1100 literes tárolót helyeztek ki a dömösi temetőbe, mellyel a korábban elbontott rácsos szemétgyűjtőket kívánták kiváltani – olvasható a Dömös Infó Facebook oldalon. Az önkormányzat és a római katolikus közösség tájékoztatója szerint a cserére azért volt szükség, mert a korábbi hulladéktárolók esetében nem lehetett megoldani a takarítást. Arra kérik a temető látogatóit, hogy a tisztaság és a könnyebb szállítás érdekében a síroknál keletkező szemetet csak és kizárólag az új gyűjtőkbe helyezzék.

Kolozsvári Magyar Napokon mutatkozott be az esztergomi Duna Múzeum

A Duna Múzeum munkatársai idén is részt vettek a Kolozsvári Magyar Napokon – olvasható a beszámoló az esztergomi intézmény oldalán. A tájékoztató szerint az embert próbáló hőség ellenére sokan felkeresték a Duna Múzeum standját, a látogatók játszottak, illetve megismerkedtek az intézménnyel, a vizes élőhelyek érdekességeivel, továbbá a Duna élővilágával is.

Könyvklub Bajnán

Hétfőn folytatódik a könyvklub a bajnai könyvtárban. A következő olvasmány Márai Sándor Béka Ithakában című kötete lesz. 17 óra 30 perckor a résztvevők megoszthatják egymással olvasmányélményeiket. 

Kő Kövön Fesztivált rendeznek Süttőn

Szeptember 9-én rendezik meg az idei Kő Kövön Fesztivált Süttőn, a rendezvény során ismét három műszakban várják az érdeklődőket. Délelőtt festménykiállítást tekinthetünk meg a Hengermalom Közösségi Házban, délután a sportpályán többek között kőhajító verseny, különböző játékok, színpadi produkciók is szolgálják a kikapcsolódási lehetőséget, este pedig a zenéé lesz a főszerep. 21 órától a Lord zenekar ad nagykoncertet.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában