Szolgálat

2023.09.05. 19:00

Frankfurtban szolgálnak a komáromi energiatakarékos buszok

Nyáron 27, Komáromban gyártott BYD eBus érkezett a Deutsche Bahn német állami vasúttársaság regionális buszközlekedésért felelős részlegéhez Frankfurtba – számolt be róla a magyarbusz.info nevű szakportál.

Várvizi Tamás

Az év elején 22 ilyen jármű állt forgalomba a társaság DB Regio Bus Nord üzletágának kötelékében, most pedig megérkezett a 2022-ben megrendelt 49 darabos, komáromi gyártású flotta fennmaradó része is a fuvarozó DB Regio Bus Mitte divíziójához. A 27 környezetbarát járművet Frankfurt belvárosában veti be a társaság a traffiQ közlekedésszervező színeiben, írja a portál.

A Deutsche Bahn a járműveket egy 2021-ben megkötött keretmegállapodás terhére hívta le. Az üzlet részeként, első lépésben a vasúttársaság öt darab, még Kínában készült K9-est szerzett be 2021-ben, ezekhez csatlakozott most további 49 példány, melyeken 22-27 arányban osztozott a fentebb már említett két DB Regio kirendeltség. A Deutsche Bahn megrendelésére jelenleg további 17 BYD eBus gyártása van folyamatban a komáromi üzemben.

A 27 frankfurti rendeltetésű BYD a város nyugati részén állt forgalomba. A szolgáltató úgy számol, hogy a 27 jármű évente összesen 1,5 millió kilométert tesz majd meg Frankfurt útjain klímabarát módon.A háromajtós kocsikat 12 modulos, 422 kWh-ás kapacitással bíró, BYD lítium-vasfoszfát (LFP) vontatási akkumulátorcsomaggal szerelték, amellyel a gyártó vállalása szerint ideális körülmények között akár 400 kilométeres hatótáv is elérhető. 

Folytatás
Az autóbuszokat a fedélzeti kamerarendszer és a digitális tükörhelyettesítő-rendszer mellett felszerelték kamera alapú holttérfigyelő kanyarodási asszisztenssel is. Az utasok kényelmét fedélzeti WiFi szolgáltatás és USB-töltőpontok szolgálják. A Deutche Bahn a 27 BYD-t kormányzati forrásból vásárolta a DB Regio Bus Nord részére. A DB Regio Bus 2023 végéig 171 darab villany- és hidrogénhajtású autóbusz beszerzésével számol, 2026-ig pedig több száz, akár több mint ezer villanybusz és hidrogén üzemanyag-cellás autóbusz is érkezhet a társaság flottájába.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában