Hagyomány

2023.09.18. 09:35

Fotókon a rendhagyó, kocsi szüreti felvonulás

Feldiszített teherautókkal és traktorokkal és lovaskocsival mentek körbe a településen a kocsi szüreti fesztiválon.

Kemma.hu

Idén rendhagyó módon nem álltak meg a felvonulók külön állomásokon. Molnár Erzsébet, Kocs jegyzője elmondta, hogy idén nagyon sok fellépő szeretett volna csatlakozni a felvonuláshoz, illetve sok autó is csatlakozott. Ha minden állomáson megálltak volna táncolni és enni-inni, akkor nagyon hosszú lett volna az út. Így most a faluház előtti teret rendezték be a mulatságra és ide várták a süteményeket, pogácsákat és a frissítőket. 

− Tavaly egy kisebb kört ment csak a csapat, de így is nagyon sok idő volt, amig a három helyszínen fel és leszálltak és előadták a műsorukat. Mindenhol sok finomsággal várták őket, amit természetesen senki sem utasított vissza. Idén nagyobb kört terveztünk, az autókon ülve az egész falut bejárta a csapat és a faluházhoz visszatérve kezdődött a mulatság, ahol az óvodások léptek fel műsorral, de bemutatkoztak a mazsorettek, illetve a helyi asszonyok tánccsoportja. Este pedig a szüreti bálon Simonfi Gergő és Herczog Ricsi szórakoztatta a közönséget − mondta a jegyző. 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában