Nagy Rendőrnap

2023.09.15. 06:40

Fokozott rendőri jelenlét lesz a hétvégén Oroszlányban, és ennek nagyon sokan fognak örülni

Blue Combat Day-t, azaz Nagy Rendőrnapot szerveznek a hétvégén Oroszlány több pontján. Szeptember 16-án, szombaton, 10-18 óra között lesznek versenyek, tálcatűz és kutyás bemutató, szimulációs kamionborulás és látványos karos forgalomirányítást ígér a programsor.

Wágner Zsanett

Érdemes a délelőtti órákban érkezni, ugyanis 10 órától kerékpáros versenyt szerveznek kicsiknek és nagyoknak a Haraszthegyi játszótér melletti új KRESZ pályán. Bárki indulhat a megmérettetésen 7 és 18 év között, kerékpárokat pedig a szervezők biztosítanak. A legjobban teljesítők jutalmat kapnak, melyet 18 órakor lehet majd átvenni.

Ugyanebben az időben, 10 és 12 óra között saját gépjárműves ügyességi verseny KRESZ teszttel a Mészáros Lajos úton. A programra saját gépkocsival kell érkezni a Mátyás király utca felől. Ezenkívül Bűnmegelőzési sátor nyitja meg kapuit a Szent Borbála téren, ahol 10 és 12 óra között lehetőség lesz a BikeSafe-ba. De lesz karos forgalomirányítás a Tesco-Lidl kereszteződésben, amely a Szent Borbála téren kivetítőn követhető. Továbbá 13 órától kutyás bemutató a polgármesteri hivatal mögötti parkolóban, majd motorosok parkolnak a térre, de közelharc bemutató is várja az érdeklődőket.

Látható lesz baleset szimuláció, ahol komplett közlekedési balesetnél láthatjuk járőr, tűzoltó, mentő és baleseti helyszínelő munkáját, és azt is, ahogy a sérültet kivágják a roncsból. Látványos kísérőprogramokból sem lesz hiány: szimulációs kamionborulás, tálcatűz bemutató az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság sátrában, ujjlenyomatvétel, rendőregyenruha bemutató és újraélesztési gyakorlat várható. Lesz „fegyversimogató”, ugrálóvár és gokart is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában