Környezettudatosak

2023.09.02. 08:13

Egy hónapon át pályázhatnak az ovik

Mint arról nemrégiben már beszámoltunk, az óvodáknak lehetőségük nyílik pályázni a Zöld Óvoda, illetve az Örökös Zöld Óvoda címek elnyerésére. Még egy hónapon át, szeptember 30-ig azok az intézmények tehetik ezt meg, amelyekben élményekre épülő környezeti nevelésben részesítik a gyerekeket.

Kemma.hu

A pályázónak rendelkeznie kell nevelőmunkájában a pályázat benyújtását megelőző három (lezárt) nevelési évre vonatkozó feladatvállalással és tevékenységgel, mely a korszerű környezeti nevelés céljainak elérése érdekében hatékonyan megvalósult. A pályázónak a cím elnyerését követően is folyamatosan teljesítenie kell a Zöld Óvoda kritériumrendszer feltételeit.

Az intézménynek pályázatában be kell mutatnia, hogy az óvoda pedagógiai programjában központi szerepet foglal el a környezeti nevelés, továbbá, hogy a programokat az adott feladatellátási hely vonatkozásában valósítja meg. Minden olyan feladatellátási hely pályázhat, amely intézményi nevelőmunkája során a Zöld Óvoda Kritériumrendszerben foglalt tartalmak legalább 60 százalékát teljesíti. 

Vármegyénkben egyébként eddig 45 óvoda kapta meg a minősítést (országosan csaknem 1100), közülük a Komáromi Tóparti Óvoda hét éve a vármegye bázisóvodájaként működik. A Zöld Óvodák szakmai honlapján be is mutatják a komáromi intézményt. Mint írják, az óvoda alkalmazotti közössége elkötelezetten hisz az óvodáskorú gyermekek játékának elsődlegességében, annak fejlesztő voltában. A környezeti nevelés fontosságát, személyiségformáló, szokásalakító szerepét tekintik óvodai nevelésük vezérfonalának, ezért az óvodában megvalósuló tevékenységeket erre fűzik fel. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában