Megszépült

2023.08.14. 18:30

Varázslatos összefogás: kopár udvarból varázsoltak csodás rózsakertet a dunaalmásiak (fotók)

Kétszáz rózsatövet ültettek és fogadtak örökbe a dunaalmási református templom új kertjében. A csodás kert igazi összefogásként jöhetett létre.

Goletz-DeáK Viktória

Egy gazos kopár terület fogta körül még pár hónapja a dunaalmási református templomot. Az új lelkész, Schönberger Klára azonban gondolt egy merészet, amihez az egyházközösség segítségét kérte. Hívó szavára azonnal érkezett is a segítség, sőt még a helyi katolikus közösség is csatlakozott a feladathoz. 

– Márciusban kezdtük el a rózsakert kialakítását, először a látványtervek készültek el, majd lépésről lépésre megterveztük a feladatokat. Tudtuk, hogy több millió forintba kerül a tervünk, de bíztunk benne, hogy kapunk segítséget. A végeredmény azonban felülmulta minden várakozásunkat – mesélte a lelkész, aki elárulta végül az egyházközösségnek alig kellett fizetnie valamiért.

– Isten dicsőségének nevezzük, mert annyi mindent kaptunk ingyen felajánlásként, hogy erre már nem is tudunk más szót találni. A térkövezéstől kezdve a földmunkán keresztül mindent felajánlásból tudtunk megvalósítani, de a térkövekért is minimális összeget kellett fizetnünk – mondta az egyházvezető.

A rózsakertet hétvégénként szépítgették az önkéntesek. A lelkész hívására alkalmanként mintegy 40-50 fő gyűlt össze és ásott, kapált, ültetett. Az egész napos, estébe nyúló fárasztó munka jutalmaként pedig este piknik estet tartottak, ahol grilleztek, kürtöskalácsot sütöttek és jókat beszélgettek együtt.  A kertbe ültetett kétszáz tő rózsát pedig bárki örökbe fogadhatta. Neveiket a rózsatövek melletti kis táblák jelzik. A rózsakert ünnepélyes átadását vasárnap tartották, ami után istentisztelettel és szeretetvendégséggel várták a résztvevőket. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában