Szombati program

2023.08.21. 19:00

Változatos programok várják a skanzenben a Bányásznapra érkezőket

A 73. Bányásznap számos programja között kiemelkedik a Bányászati és Ipari Skanzenben zajló program szeptember 2-án, szombaton 10 és 18 óra között.

Kemma.hu

SZombaton már 10 órától indulnak a tárlatvezetések a Tatabányai Múzeum telephelyén, a skanzen területén. Egész nap Élő múzeummal várják a látogatókat, azaz korabeli ruhákban köszöntik az érkezőt az 1920-as évek tantermében, életre kelnek a régi mesterségek, a kovács, a pék, a cipész, a borbély, a fodrász, a fényképész, a szabó, s megelevenednek hatajtós lakások, és a tisztviselői ház. 

Lesz Bányamanó játszótér, szénceruzarajz, kézműves foglalkozás is, majd délután 16 órakor kezdődnek az ünnepi köszöntők. Átadják a Solymos Mihály-díjat és a Tatabánya Közbiztonságáért díjat, majd „…térkép e táj…” – A Tatabányai Múzeum térképészeti látványtára címmel nyitnak meg egy kiállítást. Ezután a Most jó zenekar koncertje lesz hallható és látható. 

A skanzen a Bányásznap hétvégéjén (szeptember 2-3.) ingyenesen látogatható. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában