Kellemes dallamok

2023.08.21. 09:00

Újra szólt a dal a Bábolnai Arborétum és Állatparkban (fotók)

Ismét zene csendült a bábolnai arborétumban. Évek óta nagy népszerűségnek örvend a Zenélő Arborétum program, amely alkalommal muzsikával telik meg a hangulatos park.

Körtvélyfáy Dina

Horsa István népi hangszereket szólaltatott meg, hangszersimogató foglalkozásán pedig a gyerekek is kipróbálhatták ezeket

Forrás: 24 Óra

Fotó: Körtvéyfáy Dina

Katona Anita, a művelődési intézmény munkatársa lapunknak elmondta, a rendezvény minden alkalommal augusztus 19-én szervezik meg, az államalapítás ünnepét megelőző napon. Ez alkalommal is több zenészt meghívtak, már a bejáratnál kellemes dallamok fogadták az érkezőket, ahol Szombathelyi Patrik és testvére, Betlen szólaltatták meg a handpan nevű hangszert. 

Pár évvel ezelőtt már járt itt a testvérpár. Akkor olyan népszerűek voltak, hogy a bábolnaiak kérésére újra meghívták őket. Vereckei Attila gitárral, míg felesége, Vereckei Beáta fuvolával érkezett az az arborétumba. A komáromi Horsa István népi hangszereket szólaltatott meg, hangszersimogató foglalkozásán pedig a gyerekek is kipróbálhatták ezeket.

Nem csak a zenéről szólt a késő délutáni program: aki akart, az jógázhatott is a kellemes környezetben. A gyerekek körében természetesen az arborétumban élő állatok, őzek és bárányok is népszerűek voltak, a séta során közelebbről is megszemlélték őket. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában