Ösztöndíj

2023.08.05. 08:59

Újra itt az Öveges József Tanulmányi Ösztöndíj: mutatjuk hogyan és meddig lehet rá jelentkezni

A díj az odaítélést tanúsító díszoklevélből és egy tanév 10 hónapjára szóló ösztöndíjból áll. Az ösztöndíj havi összege 12 ezer forint.

Kemma.hu

Min ahogyan az olvasható Tata.hu hivatalos honlapján, 2023-ban ismét lehet jelentkezni az Öveges József Tanulmányi Ösztöndíjra. A díj olyan tatai állandó lakóhellyel rendelkező, nappali tagozatos, felsőoktatásban alapképzésben, osztatlan mesterképzésben vagy mesterképzésben tanuló hallgatónak adományozható, aki a díj adományozását megelőző tanév mindkét félévében 4,0-nál magasabb tanulmányi átlagot ért el és még legalább egy tanéve van hátra a tanulmányai befejezéséig. A díjra pályázatot nyújthatnak be tatai állandó lakóhellyel rendelkező felsőoktatásban résztvevő hallgatók.

A díjat évente maximum 10 diáknak lehet odaítélni: 5 hallgatónak, akik a humán tudományterületen és 5 hallgatónak, akik a természettudomány-műszaki szakterületen tanulnak. Egy szakterületen jutalmazott hallgatók száma abban az esetben lehet 5-nél több, amennyiben a másik szakterületre beérkezett pályázatok száma nem éri el az 5-öt.

A pályázatnak – amelyet maximum 2 A4-es oldal terjedelemben kell a pályázónak benyújtania –  tartalmaznia kell a díjra pályázó személy nevét, lakcímét, telefonszámát, a felsőoktatási intézmény nevét, a hallgatói jogviszony, valamint az előző két félév tanulmányi eredményének hitelesített igazolását. A pályázatnak ki kell térnie a pályázó Tatához való kötődésére, arra, hogy tanulmányainak folytatása és elvégzése miként kapcsolódik városunkhoz, valamint az általa választani kívánt szakdolgozati téma kifejtésére maximum két oldal terjedelemben, amennyiben az összefügg Tatával.

Tanulmányi eredmény alatt a Neptun-rendszerben feltüntetett, kreditpontok alapján számított átlag értendő.

A díjat Tata város polgármestere adja át minden év októberében. A díj az odaítélést tanúsító díszoklevélből és egy tanév 10 hónapjára szóló ösztöndíjból áll. Az ösztöndíj havi összege 12 000 Ft. A díj odaítéléséről a mindenkori oktatási feladatokkal foglalkozó bizottság javaslatának figyelembe vételével Tata város polgármestere dönt.

Jelentkezéshez hasznos információk:
Beadási határidő: 2023. szeptember 8.
A pályázatot a polgármesternek címezve zárt borítékban a Tatai Közös Önkormányzati Hivatal 16-os szobájában kell leadni.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában