Elhordták

2023.08.31. 21:14

Nem élhette meg a 140 évet: fotókon a felsőgallai vasútállomás lebontása

Alig maradt már valami a régi épületből.

Kemma.hu

Lassan nem marad semmi az épületből

Forrás: 24 Óra

Fotó: Flajsz Peter

Csütörtök délután a Kemma.hu fülébe jutott, hogy gőzerővel zajlik a régóta elhagyatott és romos állapotú felsőgallai vasútállomás elbontása. Fotósunk, Flajsz Péter gyorsan útnak is indult a helyszínre megnézni és megörökíteni a munkálatokat, amely valóban gyors ütemben halad, hiszen alig maradt már a helyszínen valami az egykor terjedelmes épületből.

Felsőgalla állomásépülete korabeli képeslapon. Érdemes megfigyelni az épület bal alsó sarkában látható Dreher hirdetést
Forrás: vasutallomasok.hu/profila.hu

A helyszínen kiderült, hogy a munkát szerdán kezdték a munkások, és valószínűleg péntekre teljesen hűlt helye lesz az egésznek. Fotósunk ott járta során egyébként éppen kint volt Hajdú Ferenc képviselő is két diákkal, akik együtt mentették az ép állapotú téglákat.

Sőt, még a bontás előtt sikerült megszerezni a "védett épület" felirattal ellátott márványtáblát is, amit a város még 2008-ban tett fel a vasútállomás oldalára. A felsőgallai vasútállomás még 1884-ben épült, és 2001-ben zárta be kapuit, azóta kezdett az enyészeté válni mostani végleges lebontásáig. Vagyis tényleg csak egy év kellett volna a kerek 140-es évfordulóhoz.

Látott, hallott érdekeset, meghökkentőt, vagy épp bosszúságra, örömre okot adó dolgot? Írja meg nekünk, hogy beszámolhassunk róla és minél többekhez eljusson a híre! Hírküldő felületünkön egyszerűen beküldhetőek!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában