Szent Pál-sziget

2023.08.02. 16:26

Jókai hőseinek nyomában jártak a komáromiak

Mintegy hatvan túrázó vállalkozott arra, hogy bebarangolja a Szent Pál-szigetet, amely arról ismert, hogy Jókai Mór Az arany ember című művének is ihletet adott.

Kemma.hu

Hatvan túrázó vállalkozott arra, hogy bebarangolja a Szent Pál-szigetet

Forrás: Facebook/Komárom

Fotó: Nagy Tibor

A komáromi Tourinform Iroda legutóbbi tematikus túrája azért is volt rendhagyó, mert a résztvevők egy, a közelmúltban átadott új tanösvényt járták be Juhász Márton kertészmérnök vezetésével. Proczeller Tamás, a Tourinform Iroda vezetője elmondta, a hét kilométeres szakaszt mintegy három óra alatt tették meg.

Juhász Márton azt hangsúlyozta, Szent Pál-sziget egy olyan természeti kincs, amelyet nem érintett a Duna szabályozása, ezért is maradhatott meg jelenlegi állapotában. Hozzátette, számtalan védett állat és növényfaj él itt, amelyek máshol ritkán, vagy egyáltalán nem fordulnak elő.

A közelmúltban Komáromi Városmarketing és Turisztikai Nonprofit Kft. a Szent Pál-szigeti tanösvényen tíz információs táblát is kihelyezett, amelyek segítenek az arra járóknak megismerni a sziget növény- és állatvilágát. Aki esetleg lemaradt, az ősszel csatlakozhat a következő szervezett túrához.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában