Csőtörés miatt

2023.08.06. 11:28

Itt a Vízmű válasza a családnak, akiknek a házát harmadszorra öntötte el a víz Tatán

Kiemelten fontos munkaként kezeli az ÉDV Rt. a tatai Akácfa utcai vezeték kiváltását. Azonban, hogy mikor kezdik el a kivitelezést, azt egyelőre nem tudni.

Goletz-DeáK Viktória

A kár hatalmas volt a harmadik elszenvedett csőtörés után

Forrás: beküldött

Mint arról korábban beszámoltunk, július 29-én, szombaton immár harmadszor is elöntötte el a Szelőczei család tatai otthonát a víz. Egy azbeszt vízvezeték tört el, a kiömlő víz pedig másfél méter magasan állt a pincében, garázsban, kazánházban.

A családnak először 2021-ben, majd egy évvel később 2022-ben kellett felvennie a harcot a vízzel és az utána maradt rombolással. Az első alkalommal két autójuk és két motorjuk lett totálkáros, de a családi húsfeldolgozó üzemének hűtőkamrái is tönkrementek a benne lévő alapanyagokkal együtt.

A 10 millió forintos kárukra 4 milliót fizetett a biztosító. Tavaly, a második csőtörés után a család biztosítója már nem is fizetett, arra hivatkoztak, hogy a vízmű nem hárította el a veszélyt.

Az ÉDV Rt. ugyanis még az első eset után megígérte a családnak, hogy a cég felelőségbiztosítása megtéríti a kárukat. Szelőczeiék azonban nem kaptak egy fillért sem. A 11 éve működő családi húsfeldolgozót is be kellett zárniuk, ugyanis akkora volt a káruk, hogy nem tudták újra elindítani a vállalkozást. 

Most, a harmadik csőtörés miatti beázás után válaszolt kérdéseinkre az ÉDV Rt. Szűkszavúbban, de megismételték a két évvel ezelőtti állításaikat:  „

A Társaság felelősségbiztosítása kiterjed az ilyen jellegű események kezelésére, a mostani esettel kapcsolatban egyelőre még nem érkezett kárigény a Társaságunkhoz. Amennyiben ez megérkezik, sor kerülhet a kárszakértői kivizsgálásra. Társaságunk a Gördülő Fejlesztési Tervében kiemelt fontosságú munkaként szerepel az Akácfa utcai vezeték kiváltása.

Szelőczeiné Győri Márta már nem bízik abban, hogy most valóban kártalanítja őket a vízmű. Azonban még, ha az utolsó fillérig mindent megtérítenek, akkor sem tudják azt a rengeteg idegeskedést, stresszt, munkát kompenzálni, amit a családnak minden alkalommal át kell élnie a tatai Akácfa utcai csőtörések nyomán.

– Ha a házon belül eltörik a vízvezeték, nekünk kötelességünk megcsináltatni, mert a mi területünkön van. Ez a cégre miért nem igaz? Miért kell rettegésben élnünk, hogy mikor ébredünk, vagy megyünk haza arra, hogy újra víz alatt van az egész házunk? – tette fel a kérdést a családanya.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában