Kemma.hu videó

2023.08.07. 12:54

Hatodszor is jó zenével szelídítettek sárkányt Esztergomban +fotók, videó

Hét különböző zenekar szórakoztatta az elmúlt hétvégén a jazz rajongókat Esztergomban, azon belül is a Szentgyörgymezői Olvasókörben. A 6. Sárkányszelidítő Jazz Napok ezúttal is országosan és világszerte híres, valamint fiatal létükre már rendkívül tehetséges zenészeket hívott meg, hogy újra elvarázsolják a rendezvény két napja alatt a műfaj kedvelőit.

Pöltl Zoltán

Hét zenekar szórakoztatta a 6. Sárkányszelídítő Jazz Napok résztvevőit

Forrás: 24 Óra

Fotó: P. O. Z.

A rezsiárak emelkedésével indokolta Vörös László, az esztergomi Sárkányszelídítő Jazz Napok művészeti vezetője, hogy idén – továbbra is magas minőségben, országos színvonalú tartalommal – de csupán két napossá vált a rendezvény. A fesztivál megnyitóján Polgár Józseftől, az eseménynek otthont adó Szentgyörgymezői Olvasókör igazgatójától azt lehetett hallani köszöntőjében, hogy a jazzfesztivál a kultúrház jazz klubja nyomán jött létre, mely jelenleg szintén a költséghatékonyság okán kéthavonta várja a műfaj rajongóit. A nyitóbeszédben kifejezetten humoros rész volt, amikor Polgár József arról beszélt, hogy soha sem szerette a jazzt, de az általa vezetett intézményben elindított jazz klub sorozatnak köszönhetően ez már nem így van.

A Sárkányszelidítő Jazz Napok rendezvény hagyományosan az olvasókör hangulatos udvarán kap helyet, de ezúttal a viharos időjárásra való tekintettel a fellépések a ház nagytermébe kerültek át. A közönséget ez legkevésbé sem gátolta meg abban, hogy jól érezze magát, de a jó hangulatról alapvetően természetesen a felejthetetlenül briliánsan muzsikáló zenészek gondoskodtak.

Az Esztergom észak-nyugati városrésznek kulturális centrumaként működő olvasókör ezúttal is egy nívós jazz programmal várta a közönséget, melynek során a két nap alatt hét formáció lépett fel. Szombaton a tradíciót követve a gyerekeket zenéjükkel megszólító Kokopelli Jazz Matiné állt a színpadra már délelőtt. Este a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem és a Bartók Béla Konzervatórium egykori hallgatóiból verbuválódott Symbiosis 5 nyitotta a rendezvényt, majd őket követte az etno-jazz világát bemutató Mester Dávid Trió és az eddig nyolc nagylemezt megjelentetett Harcsa Veronika – Gyémánt Bálint Duó.

Vasárnap a világszerte híres és itthon is népszerű Kézdy Luca jazz-hegedűs kezdte a koncertsort, utána pedig a swing pergő és vidám hangulatát tolmácsoló Arpishow, valamint a nevükhöz méltón, fúziós dzsesszt játszó, de amúgy többszörös díjas Fusio Group zenélt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában