Felújítás

2023.08.10. 11:38

Friss fotókon az épülő tatai tudásközpont: a gyermekekre és a mozgássérültekre is gondolnak

Tetőn lévő ablakok fogják biztositani a természetes fényt, emellett lifttel és játszóházzal is bővül az új városi könyvtár.

Kemma.hu

Jó ütemben halad az új városi könyvtár kialakítása az egykori Tiszti Klub épületében. Tata közösségi oldalán osztottak meg új fotókat az épület felújításáról.

A felvételeken még a tudásközpont tetejét is megleshetjük, ahol felülvilágító ablakok fogják biztosítani az épület belsejébe a természetes fényt. Az Ady Endre utca felöli oldalon pedig lekerültek az állványok, így újra zavartalan a közlekedés a járdán.

Mint arról korábban beszámoltunk, októberre készülhet el a tatai Magyary Zoltán Tudásközpont, ahol az új városi könyvtár is helyet kap majd. Erről Michl József, Tata polgármestere beszélt még a májusi helyszíni bejáráson. Ez a tudásközpont foglalja majd magába a közösségi felsőoktatási képzési központot is, aminek a fő része a Piarista rendházban van, továbbá a továbbképző központot is, ami mindkét helyszínen fog működni. Itt is lesznek majd továbbképzések.

Alapjában az épület legnagyobb részét a könyvtár és az olvasóterem foglalja majd el. A városvezető elmondta azt is, hogy a mozgássérültekre, a nehezen mozgókra is gondoltak, ők lifttel tudnak majd felmenni a karzatra. A kismamák, kisgyerekesek az emeleten kapnak helyet, ahol egy játszóház is lesz egy közösségi teremmel együtt. De lesz egy külön helytörténeti kutatóműhely is, ahol a helytörténeti gyűjtemény kap majd helyet. Az Ady Endre utca felőli oldalon pedig a vállalkozók találhatnak maguknak munkahelyet.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában