Beruházás

2023.08.30. 14:00

Az útba gördülő kövekből lépcső lett: modern bölcsődével vált valóra a kecskédiek álma (fotók)

Az óvodások kedves táncos műsorával kezdődött és szalagátvágással ért véget a 190 milliós bölcsődeátadó Kecskéden. Semmi akadálya annak, hogy szeptemberben az iskolakezdéssel együtt élettel teljen meg a 14 férőhely az épületben.

Wágner Zsanett

Gyönyörű sváb népviseletben léptek fel az apróságok a bölcsődeépület bejárata előtt az esemény kezdetén

Forrás: 24 Óra

Fotó: Flajsz Peter

– Hosszú út vezetett odáig, hogy a mai napon átvághatjuk az épület elkészültét jelképező szalagot – kezdte bölcsődeavató köszöntő beszédét Grúber Zoltán polgármester kedden, a késő délutáni órákban. A településvezető ezután történeti áttekintést adott a kezdetektől, egészen a 2020-ban kezdődő előkészületektől. Kitért az építőipari árváltozásokra okozta kálváriára és azt is kiemelte, hogy emiatt háromszor kellett többlettámogatást igényelni az uniós forrásból és a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program pályázatából származó összeghez.

Végül 195 millió forintból megvalósulhatott a kecskédiek nagy álma és létrejött az egy csoportos, 14 férőhelyes bölcsőde az óvoda udvarán. Grúber Zoltán végül megköszönte a munkát Hanzelik Gábor tervezőnek és Zink Ferenc kivitelezőnek, valamint Pálvölgyi Péter műszaki ellenőrnek és a Komárom-Esztergom Vármegyei Területfejlesztési Kft. ügyvezető igazgatójának, dr. Juhász Jánosnak.

A beruházás előkészületében fontos szerep jutott Kaszányiné Ruppert Tímea alpolgármesternek, aki szerint a gyönyörű és modern épület látványa kárpótolja őt minden számolatlan munkaóráért és a több száz oldalas hivatalos dokumentum olvasásáért. Továbbá örömét fejezte ki, hogy a 3 év alatti gyermekek ellátásáról is tud gondoskodni a település a jövőben, mert a település 20 kilométeres körzetében nem volt eddig erre lehetőség.

Czunyiné dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselő egy Széchenyi István-idézettel érkezett.

Azokból a kövekből, melyek utunkba gördülnek, egy kis ügyességgel lépcsőt építhetünk

– mondta, hiszen saját szemünkkel láthatjuk, hogy csaknem egy évvel az időkapszula elhelyezése után már átvághatjuk a nemzeti színű szalagot.

Popovics György, a vármegyei közgyűlés elnöke a számok nyelvén érzékeltette a beruházás fontosságát: összesen 30 óvodai és bölcsődei fejlesztés jött létre az elmúlt fél év alatt a vármegyében, összesen 4 milliárd 876 millió forintból és ebből az egyik a kecskédi. A gratulációkból dr. Kancz Csaba főispán is kivette a részét: a német nemzetiségi hagyományok ápolása, az összefogás és a fejlesztés okán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában