Segítsetek

2023.08.29. 15:52

A viharban talált árva cicáknak keresnek pótmamát Tatán

A hat csöppségen még a köldökzsinór is rajta volt, amikor rájuk akadtak.

Goletz-DeáK Viktória

Forrás: Tiszta Szívvel az Állatokért Alapítvány/Facebook

A hétfő esti viharban találtak rá arra a hat csöpp cicára, aminek most sürgősen szoptatós mamacicákat keres a Tiszta Szívvel az Állatokért Alapítvány. Zádoriné Csordás Valéria, az alapítvány elnöke a Kemma.hu-nak elmondta, hogy Tatán, a Fényes lakópark egyik terasza alatti bokorban voltak a kölykök, amikre még a köldökzsinór is rá volt tekeredve. A lakók azonnal értesítették az állatvédőket.

– Ilyenkor nem szabad elvinni a cicákat a területről. Ezért egy dobozba tettük őket és csak annyira vittük arrébb, hogy fedett helyen legyenek. Kaptak tápszert és vártuk, hogy visszatérjen hozzájuk a mamájuk. Azonban már lassan egy nap is eltelt és már vissza kellett volna jönnie. Félő, hogy történt vele valami, a kölyköknek pedig szükségük van a gondoskodásra – magyarázta az állatvédő, akik most három óránként tápszerezik a piciket, masszírozzak a pocijukat és a popsitörlés sem maradhat el. Ez azonban még egy cica esetén is hatalmas feladat, ők ráadásul hatan vannak. Ezért pót mamacicát keresnek. 

– Olyan mamacicákat keresünk, akik az elmúlt egy, maximum két hétben kölykeztek le és sajátjai mellé be tud még fogadni pár babát – mondta Valéria. Ha valaki tud segíteni hívja az alapítványt a 06-70/884-30-38 -as telefonszámon. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában