Az Igazság órája

2024.05.26. 10:05

Szánthó Miklós: mindkét világháborúnak borzasztó magyar tragédia lett a vége (videó)

A háborúpárti magyarországi baloldalnak nagyon fáj az igazság.

MW

Romok között mentők Harkivban 2024. május 23-án, miután orosz rakétatalálat ért egy nyomdát a kelet-ukrajnai városban

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Szergej Kozlov

Ugyanaz a háborús uszítás zajlik ma Európában, mint az első és a második világháború előtt – mondta el Az Igazság órájában, az Alapjogokért Központ (AK) és a Hír FM közös műsorában Szánthó Miklós. Az AK főigazgatója kifejtette: Magyarországot mindkét esetben belerángatták a konfliktusba, úgy, hogy mi igazából ki akartunk maradni belőle. Mindkét esetben a németek toltak bele minket a háborúba és mindkét esetben borzasztó magyar tragédia lett a vége.

Miért kell támogatni Ukrajnát minden áron, minden pénzzel, minden fegyverrel? – tette fel a kérdést Koskovics Zoltán, az Alapjogokért Központ geopolitikai elemzője. Azért, hogy ne kerüljünk háborúba egy agresszív Oroszországgal, tartja a liberális, globalista konszenzus. De ha nem akarunk konfliktusba kerülni Oroszországgal, akkor miért akarunk katonákat küldeni Ukrajnába, ahol az oroszok háborúznak? – mutatott rá az ellentmondásra az elemző.

A műsorban elhangzott: megvalósult Soros Györgynek az a terve is, amelyet még 1993-ban vázolt fel. Miszerint a nyílt társadalom terjesztésének ügyében nem elég elszántak a nyugati országok, mert félnek attól, hogy milyen belpolitikai hatása lenne a háborúból hullazsákban hazaküldött katonáknak. Ezért a nyugatnak kell adnia a fegyvert, a Kelet-Közép-európai országoknak pedig a katonákat. „Lássuk a párhuzamot, ami most megvalósult: jelen állás szerint ott tart a háború, hogy a nyugat küldi a fegyvereket, a muníciót, az ukránok pedig halnak meg” – mondta Koskovics Zoltán.

Azért nem tetszenek a magyarországi baloldalnak a „Stop háború” plakátok (amelyek szerint az ők háborúpártiak), mert fáj nekik az igazság – hangsúlyozta Szánthó Miklós. Most valaki kitette az asztalra, amit ők megpróbáltak a háttérben "mókolni”, hogy „na gyerekek, ezek vagytok ti”. És az is fáj nekik, hogy a magyar jobboldal már képes arra, van olyan képessége, hogy ezt érhetően bemutassa. Hozzászoktak ugyanis, hogy korábban össze-vissza hazudozhattak, úgyse tudják meg az emberek. Hát most megtudják! – fejtette ki az Alapjogokért Központ főigazgatója.

Az Igazság órájának fenti adását itt nézhetik, hallgathatják meg:

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában