Makettpark

2023.08.11. 15:30

A Turul és a bazilika is látható Szarvason

A közelmúltban fogadta az egymilliomodik látogatóját a Mini Magyarország Makettpark Szarvason. A létesítményben több Komárom-Esztergomi látványosság kicsinyített mása is megtekinthető.

Kemma.hu

Mint azt a  Mini Magyarország Makettpark hivatalos Facebook-oldalán is írta, az egymilliomodik látogató egy Budapestről érkező házaspár volt, amely két kislányával és kutyájával érkezett a parkba. A Szarvasi Arborétum mellett található Mini Magyarország Makettpark 2013. április 10-én nyílt meg Szarvas történetének egyik legnagyobb magánerős turisztikai beruházásaként. Tíz év alatt a kezdeti 22 makett jelentősen kibővült: mostanra több mint száz épület és vonatmodell tekinthető meg.

A több mint kéthektáros park - amely hazánk legnagyobb, és egyetlen interaktív makettparkja - Magyarország történelmét, hagyományait, építészeti nevezetességeit mutatja be. Folyamatosan bővül újabb kastélyokkal, templomokkal, várakkal, állomásépületekkel. 2015-től Erdély nevezetességeit, 2016 óta a Felvidék, 2017-től Kárpátalja és 2019-től az Őrvidék történelmi titkait és építészeti kuriózumait tekinthetik meg a látogatók.

Itt található az ország leghosszabb, több mint 600 méternyi szabadtéri makettvasút-hálózata is, amelynek köszönhetően az alagutakon, hidakon, viadukton átkelő mini mozdonyokat a látogatók indíthatják el. A mini Dunán és Balatonon pedig hazánk nevezetes vitorlásai és hajói ringatóznak. A parkban nemcsak a tihanyi visszhangot, hanem a többi között a pécsi dzsámiból a müezzin énekét, az Operaházból - a szarvasi születésű - Melis György híres áriáját, Kodály Zoltán Háry János című daljátékának Toborzó Dalát is megszólaltathatják a látogatók.

A makettparkban többek közt a tatabányai Turul-emlékmű és az Esztergomi Bazilika kicsinyített változata is látható.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában