Kemma.hu podcast

2023.08.30. 13:00

A baji teremkerékpáros klub egy nagy család - PODCAST

A teremkerékpár 1994-ben jelent meg vármegyénkben: Nagy Györgyi testnevelő, szertorna edző honosította meg az új sportágat.

Kemma.hu

Forrás: 24 Óra

Fotó: Viszló Balázs

Idén 29 éves a Baj KSE teremkerékpáros egyesülete, ahogy a magyar teremkerékpár-sport is. A baji klub működése óta ezrekkel ismertette meg a sportágat. 25 országos bajnokságot, két Európa-bajnokságot, egy vb-t, két kerékpárlabda Európa-kupát rendezett az egyesület, ami hazai szinten egyedülálló. 2008-ban a svájci Junior Eb-n a baji Buzer Nikolett-Szakály Kinga páros szerezte hazánk első nemzetközi érmét.

 Sportolóik számos magyar bajnoki címmel, kitüntetéssel bírnak, felléptek a Bécs-Budapest Maraton megnyitóján és a szombathelyi Savaria Nemzetközi Táncversenyen is. 2009 óta első magyarként Megyesi Dóra – korábbi versenyző- megszerezte a nemzetközi pontozóbírói végzettséget. A baji teremkerékpáros klub több mint egy sportegyesület: egy nagy család. Legújabb adásunkban Nagy Györgyivel beszélgettünk, aki úttörő szerepet vállalt a sportág meghonosításában.

Podcast-csatornánkat az Apple-termékeiden bárhova magaddal viheted. Kövess minket ott, vagy a Spotify-on!

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában