Társasjáték maraton

2023.08.05. 15:47

42 órán át társasozni? Esztergomban ez is lehetséges!

Ötödik alkalommal rendezték meg a Társasjáték Maratont Esztergomban, amelynek ötletgazdája többek között azt is elmondta, hogy a 42 órás játékfolyamba elejétől a végéig akár egyhuzamban és szabadon választott idősávokban is lehetett csatlakozni.

Kemma.hu

A 42 órán át tartó társasjáték maratonba bárki becsatlakozhatott, akinek kedve támadt egy kis kikapcsolódásra

Forrás: 24 Óra

Fotó: Pöltl Zoltán

Horváth Zoltán, a Társasjáték Maraton egyik ötletgazdája mesélte el a rendezvény történetének origóját, amely szerint pár évvel ezelőtt egy háromfős baráti kör úgy döntött, hogy negyvenedik születésnapjuk alkalmából egy negyvenórás társasjátékozással ünnepelték meg születésük kerek évfordulóját. A zártkörű alkalom olyan jól sikerült, hogy úgy döntöttek, nyitottá teszik a kezdeményezést, ráadásul évente mindig az adott születésnapi számnak megfelelő órát töltenek majd el játékkal. Ez utóbbi részt végül a maratoni távhoz illőn 42 órára változtatták (egész pontosan 42 óra 19 perc 5 másodpercre).

A folyamatosságot jelzendő, a maratoni alapszabályok egyike, hogy a játékra kijelölt termekben mindig kell valakinek játszania. A mostani maratonon – hasonlóan az előző években kialakítottakhoz – családi játékok, modernkori társasok, kártyajátékok, illetve gamer játékok szerepeltek az asztalokon, mely eszközöket a rendezők biztosították. Az egyéb komfortól, tehát ételről-italról, amolyan batyus rendszerben, a játékosoknak kellett gondoskodniuk.

A rendezvény szervezői valóban nagyra nyitották a lehetőségek ollóját azzal, hogy az ingyenes eseményre bárki, gyerekek, felnőttek, családok, baráti társaságok egyaránt jelentkezhettek. Horváth Zoltán azt is elmondta, hogy szeretnék, hogy idén a szombat 16 órától vasárnap 10 óra 19 percig tartó Társasjáték Maratonon több, mint száz fő vegyen részt, amire úgy tűnik nagy az esély, ez a végén, azaz vasárnap délelőtt derül majd ki.

Az augusztus 4-én és 5-én tartott különc eseménynek a főtéri Kapcsolatok Háza adott otthont.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában