Programajánló

2023.07.13. 19:58

Zene, sport, bábszínház és vásárlás - soroljuk a hétvége legjobb programjait

Kikapcsolódnál a családdal a hétvégén? Van ötletünk! Mutatjuk a hétvége legérdekesebb programjait Komárom-Esztergom vármegyében.

Kemma.hu

Zenés est és kikapcsolódás A Vértes Agorájában 

A Vértes Agorája nyári kínálatának klasszikus sorozata az Agora Zenei Esték. Minden júliusban – péntekenként – különleges koncertek várják Tatabánya zeneszerető és értő közönségét, a Zenepavilonnál. Július 14-én, Pénteken a tatabányai Black Diamond Big Band játszik, akik a jazz műfajában zenélnek. A 15-20 fős zenekar összefogása, életben tartása nem kis feladat, ezért is különleges dolog, hogy Tatabánya immár 25 éve büszkélkedhet egy ilyen formációval. A Black Diamond Big Band az Agora Zenei Esték visszatérő fellépője, nyáresti koncertjükön ezúttal Farkas Gábor Gábriel énekes lesz a vendég. További részletek az esemény oldalán érhetők el.

Szabadtéri japán aikido gyakorlat a Május 1. parkban

Július 16-án, vasárnap 7 óra 30 perctől a tatabányai Aikido Rengakukan Dojo szervezésében lehetőség nyílik kipróbálni az aikido Aiki ken és Aiki Jo fegyveres technikákat, mindezt szabadtéren, egy kellemes, kis csoportos létszámmal. 12 éves kortól bárki részt vehet rajta. Helyszín: a tatabányai Május 1 Park, a szökőkút közelében, ahol Fanta Sándor, 3. danos aikido mester, MKDE instruktor, a tatabányai Rengakukan Aikido Dojo vezetője és edzője várja a résztvevőket.  Mint írják, a reggeli edzés alkalmával felfrissülhetünk és lendületet gyűjthetünk az egész naphoz, ráadásul megismerkedhetünk a japán aikidoval. Az eseményen a részvétel ingyenes, ugyanakkor regisztrálni kell, amelyet ezen a linken tehetünk meg. További részletek az esemény oldalán érhetők el.

Júliusi vásár nap a Vértes Centerben!

Július 15-én, szombaton különleges vásárral várja a látogatókat a tatabányai Vértes Center, ahol színes, nyári hangulatú karkötőkből, bokaláncokból és kiegészítőkből válogathattok majd. Szokás szerint a szervezők készülnek néhány örökvirág dobozzal, levendula párnákkal és egyedi ajándékötletekkel is.

Ingyenes családi musicalel vár a Monostori Erőd

Július 16-án, vasárnap 20 órától ingyenes családi musicallel várják a látogatókat a komáromi Monostori Erődben, ahol olyan klasszikusok lépnek fel, mint Földes Tamás, Tar Gabriella, Budai Márton Zoltán és még sokan mások. A nagyenyedi két fűzfa címet viselő musical megtekintése ingyenes. További részletek az esemény hivatalos Facebook-oldalán érhetők el.

Bábszínház várja az aprótalpúakat az esztergomi Mesekuckó Játszótéren

Július 15-én, szombaton 11 órától Világgá ment csacsi és bari című bábszínház várja a kicsiket és szülőket az Esztergomban található Mesekuckó Játszótéren. A szervezők arra hívják fel a figyelmet, hogy rossz idő esetén sem maradnak az aprótalpúak bábszínház nélkül. Eső esetén a Helischer J. Városi Könyvtárban várják a gyerkőcöket.

Tour de Komárom haladóknak

Kipróbálnád, milyen az extrémbicósok élete? Itt a lehetőség! Szombaton, reggel 8 órakkor indul a Tour de Komárom, amely során 160 kilométert tekerhetsz le. A rajtolás Velencéről indul, a Bence-hegy Orbán térről. Mint írják a szervezők Komáromban átmennek a szlovák oldalra és a sétáló utcában egy jó bevált sörözőben frissíthetnek a résztvevők. A tempó 25-27 kilométer/óra, és kötelező a sisak, lámpa, valamint a megfelelőmennyiségű frissítő. Az országúton haladás miatt a közlekedési szabályok betartása mellett fontos, hogy legyen a résztvevőknél személyi igazolvány. További részletek itt érhetők el

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában