Nyár

2023.07.05. 19:59

Tojástálcától a pályaválasztásig: fotókon a szakmák titkait bemutató komáromi tábor

A héten a pályaválasztás előtt álló fiatalok a Szakmatitkok táborban vehetnek részt a Kemence Egyesületnél. Kedden délután az ácsi Hartmann Hungary Kft.-nél tekinthettek be a gyárban zajló folyamatokba.

Körtvélyfáy Dina

Rengeteg különböző szakmával megismerkedhetnek a gyerekek a táborban

Forrás: 24 Óra

Fotó: V. B.

Már tavaly is nagy sikert aratott a Szakmatitkok tábor, amelynek célja, hogy felső tagozatosok különféle szakmákkal ismerkedjenek meg, ezzel megkönnyítve számukra a választást. Schmelcz Ildikó, a Kemence Egyesület vezetője azt is elmondta, fontosnak tartják megmutatni a fiataloknak azt is, mennyi álláslehetőség várja őket Komáromban, így rámutatva arra, tanulmányaik után érdemes itt munkát vállalniuk, családot alapítaniuk. 

A tábor első napján a fiatalok a Komáromi Városmarketing és Turisztikai Nonprofit Kft.-hez és a Brigetio Gyógyfürdőbe látogattak el, megismerkedve az egyes munkakörökkel. A második napon délelőtt a Hét Vezér Apartmanhotelben jártak, majd az ácsi Hartmann Hungary Kft.-t fedezhették fel. Itt először Szilvási Ramóna HR-menedzser mutatta be a tojástálca gyártásával foglalkozó céget, illetve a saját munkaköréhez tartozó feladatokat. 

A beszélgetés során az is kiderült, hogy a tábor résztvevői között akadnak, akik már rendelkeznek konkrét elképzeléssel a jövőjüket illetően. Akadt, aki például hegesztő szeretne lenni, más egészségügyi dolgozóként szeretne elhelyezkedni, valamint a könyvelő és informatikai szakmáknak is voltak érdeklődői. Szilvási Ramóna felhívta a figyelmet arra is, ahhoz, hogy a számukra megfelelő pályát válasszák ki, fontos ismerniük saját magukat, erősségeiket és gyengeségeiket. Figyelmeztetett a nyelvtudás fontosságára is, valamint rámutatott, az lesz sikeres a munka világában, aki élni tud a lehetőségekkel, amelyeket kínálnak neki. Ezt követően a fiatalok gyárlátogatást tettek, amely során az egyes folyamatokat közelről megismerhették az ott dolgozók segítségével. 

A tábor egész héten folytatódik a diákok számára. A gyerekek a Prestige Étterembe, az ABP-Corp Kft.-be, az Alumetal Group Kft.-be, illetve a B&O Kft.-hez látogatnak el. A program végén az általuk elkészített fotókból videót készítenek, amelyben elmondják, miket tapasztaltak a megismert vállalatoknál, illetve azt is kifejthetik, melyik cég nyerte el leginkább tetszésüket. 

Kínálat
A Kemence Egyesületnél többféle tematikában kínálnak táborokat. Lesz például a hónap közepén digitális táboruk, amelyet Óvári Ákos és Szőnyi Balázs vezet majd, akik nemrégiben vehettek át első díjat az Országos Tudományos és Innovációs Olimpián. Jövő héten kezdődik a Sportkánaán tábor, ahol rengeteg sportágat kipróbálhatnak a gyerekek. Újdonság az Egyenruhások tábor, ahol a rendőrök, illetve egyéb egyenruhás szakmák mutatkoznak be. Keddenként 10 órától a Jókai ligetben ingyenes elmetorna foglalkozásokra hívják a nyugdíjasokat, szerdánként pedig a gyerekeket.  

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában