A tanösvény csodái

2023.07.03. 11:03

Tatai fotóival két kategóriát is megnyert a Vértes krónikása a horvátországi fotópályázaton

Két kategóriában is első helyezést ért el a horvátországi Bejlovari Fotószalon „Erdő az erdész szemével” című fotópályázatán Jakabházy Miklós természetfotós, a Vértes krónikása – írja a verteserdo.hu.

W. P.

A Telített légtér című fotón az Öreg-tavi vadludak láthatók

Forrás: verteserdo.hu

Fotó: Jakabházy Miklós

A Horvát Erdészeti Egyesület idén tizennyolcadik alkalommal rendezte meg a nemzetközi fotópályázatát, amelyen a világ minden részéről nevezhettek az erdész végzettségű fotósok.

Az Erdészeti és Faipari Egyetemen erdőmérnökként végzett Jakabházy Miklós is pályázhatott. Tavaly egyik tanítómestere, Tarjáni Antal hívta fel a megmérettetésre a figyelmét, igaz akkor még nem ért el ekkora sikert.

A Vértes krónikása – aki rendre bejárja a hegység területét és számtalan lenyűgöző felvételt készít – Sokszínű Vidéknek nyilatkozott arról, hogy idén Tarjáni Antallal közösen válogatták ki a pályázatra beküldött fotókat és lehet, hogy a közös gondolkodás eredményeként értelmezhető a két kategóriagyőzelem.

A verteserdo.hu továbbá azt is írja, hogy Jakabházy Miklós örül a sikernek, és egyáltalán nem számított arra, hogy az egyéni képek között a Telített légtér című munkáját, míg a fotósorozatok kategóriában pedig a Fényes Tanösvényen fényei névre keresztelt sorozatát ítéli legjobbnak a zsűri. A természetfotós tájékoztatása szerint mindegyik kép Tatán készült, a Telített légtér című fotón az Öreg-tavi vadludak láthatók, a másik a Tatai Fényes Tanösvényt ábrázolja egy februári reggeli pillanatban.

 

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában