Nem tudja senki

2023.07.19. 14:00

Senki sem tudja, hogy hol készült Tatabányán ez a fotó - segíts megoldani a rejtélyt!

Nemrégiben új fotó került fel a Lechner Fotótárba. Azonban arról, hogy pontosan hol készült a kép, nincsenek információk.

Tatabányán készült fényképet töltött fel fotótárába Lechner Tudásközpont. Az 1968. november 7-én készült kép a Városépítési Tudományos és Tervező Intézettől (VÁTI) került az állományba, a „kattintás” pontos helye azonban ismeretlen.

A fotón egy nagy belmagasságú épületben belső tere látható. Az épület egy boltíves ablaka is felfedezhető a képen, ami, mivel kívülről is látható – vagy ha azóta átalakítás történt, akkor látható volt – sokat segíthet a helyszín beazonosításában. 

A figyelmes nézőknek az említett nyílászárón túl több boltíves „beugró”, úgynevezett vakablak is feltűnhet a belső falon, míg a kép alján a padló vehető szemügyre, ami talán parketta lehet, rajta pedig a dohányzóasztalok és fotelek előtt vörös(?) szőnyeg fut végig.

A csupaszon hagyott mennyezeti gerendák is jellegzetesek. Ahogyan a kép előterében látható vasrács is, ami talán a fotó készítésének helyszínéül is szolgáló felső szintet használó embereket védte a leeséstől. A helyiségben radiátor is van, tehát fűtött épületben készült a felvétel.

A Kemma.hu több szem többet lát felkiáltással mutatja most be a rejtélyes fotót, arra kérve az olvasókat, ha sejtésük van arról, melyik épületben készülhetett a kép, írjanak nekünk a [email protected] e-mail címre.

KÉSZÍTÉS HELYE: 
Tatabánya
KÉSZÍTÉS IDEJE: 
1968.11.07
A készítés helye: Tatabánya. A készítés ideje: 1968.11.07.
Forrás: lechnerkozpont.hu

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában