Rejtély

2023.07.18. 10:23

Rejtély Annavölgyben: mutatjuk, milyen izgalmakkal telt a 3. Annavölgyi Könyvtár Tábor

Megoldhatatlannak tűnő rejtélyt is sikerült megfejteniük a 3. Annavölgyi Könyvtár Tábor résztvevőinek, akik öt nap alatt egész életre szóló élményeket szereztek és megtanulták, hogy a közösségben eltöltött idő mindennél többet ér.

Walczer Patrik

Vadasparkba is ellátogattak a gyermekek

Forrás: beküldött

Hidasiné Nánási Nikolett közművelődési szakember, a könyvtár vezetője férjével, Hidasi Milánnal mindig törekednek arra, hogy a nyári időszakban is tartalmas kikapcsolódási lehetőséget nyújtsanak a fiataloknak. 

– Többek között kézműves foglalkozásokat tartottunk, „Ki mit tud?”-ot rendeztünk, számháborúztunk, volt kötélhúzás. A kifordított mesék is népszerűek voltak: a régi ismert meséket modern köntösben kellett előadni. Ismét ellátogattak hozzánk a Vakok és Gyengénlátók Komárom-Esztergom Megyei Egyesületének tagjai, az egyik nap pedig elutaztunk a Szigethalmi Vadaspark és Vadmentő Központba. Férjem elsősegélynyújtó tanfolyamot tartott és többórányi kitartó munkával készítette el a sötét labirintust. Ez egy székekből, asztalokból, fotelekből, polcokból épült, több helyiségből álló ház alaprajza volt, ahonnan egy kis plüsskutyát kellett kimenteni – mesélte. 

Kötélhúzásban is összemérték erejüket az annavölgyi tábor résztvevői. A gyerekek megtanulták, hogy a közösségben töltött idő mindennél többet ér
Kötélhúzásban is összemérték erejüket az annavölgyi tábor résztvevői. A gyerekek megtanulták, hogy a közösségben töltött idő mindennél többet ér
Forrás: beküldött

A programok közül talán a Rejtély Annavölgyön nevű játék volt a legnépszerűbb a résztvevők körében: a történet szerint egy lányt elküldtek a könyvtárba egy táskáért, majd eltűnt. Később hang­üzenetet küldött, melyben elmondta, hogy idegen látogatók érkeztek, és kerestek valamit az intézményben, akik elől menekülnie kell.

Rejtvény formájában üzeneteket hagyott a gyermekeknek, melyek alapján megtalálhatták őt. Tíz állomás várta a táborozókat a településen, a feladatok megoldása után minden helyszínen volt egy feladvány, amelyekkel betűket lehetett összegyűjteni. Így jöttek rá, hogy hol lehet „fogva tartott” Hanna, a Bányász-emlékszoba ajtaját egy kódolt lakattal ellátott dobozba rejtett kulccsal lehetett kinyitni. Nem volt egyszerű, de a két csoport 2-2 óra alatt megoldotta a rejtvényt. 

Megtudtuk azt is, hogy az idei táborban további újdonságok is voltak, például a klímavédelemmel és a felelős állattartással is foglalkoztak. Hidasiné Nánási Nikolett hozzátette: mind a húsz gyermek kapott egy-egy tisztséget, mindenki felelt valamiért. A gyümölcsös például azért felelt, hogy minden nap egyenek gyümölcsöket, így megtanulhatták azt is, hogy mindent meg kell osztani a másikkal. A közelgő újabb egyhetes turnusban további felejthetetlen élmények várják a helyi fiatalokat. 
 

Különleges foglalkozásokat is tartottak
Forrás: beküldött

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában