Kisbéri Napok

2023.07.31. 11:38

Régi lovak és fantáziák című kiállítás nyílt Kisbéren

Július 29-én délután ünnepélyesen is megnyitották Jámbor Katalin „Régi lovak és fantáziák” című kiállítását a Hegedűs Pál Helytörténeti Múzeumban. A zsúfolásig megtelt teremben Kele Márta, a Wass Albert Művelődési Központ és Városi könyvtár igazgatója köszöntötte a jelenlévőket.

Kemma.hu

Beszédében elmondta, hogy ismerve kolléganője, Katalin tehetségét, már régóta szeretett volna egy kiállítást nyitni a munkáiból, amely most végre megvalósulhatott a Kisbéri Napok kereteiben – olvasható a Kisbéri Polgármesteri Hivatal hivatalos Facebook-oldalán. A köszöntő után Csaba Lajosné pedagógus tartott nyitóbeszédet, aki a kiállítóról mesélt a nagyérdeműnek.

Elmondta, hogy Katalint nagyon tehetséges, végtelenül szerény, kreatív, szorgalmas, eredeti alkotó embernek ismeri, aki gyermekkora óta tervez, fest, hímez, továbbá különböző technikákkal hoz létre szemet gyönyörködtető képeket, több nyelven, angolul és németül is beszél, ír és olvas, de a japán nyelv sem okoz számára nehézséget. A kiállított képek két csoportra oszthatóak, amely a címét is adta a kiállításnak: a lovak és a fantázia. A lovak ábrázolásánál az ihletet a dr. Hecker Walter, Brenyó József, dr. Pataki Balázs a Kisbéri Ménes története című könyv adta az alkotónak. A megnyitóbeszéd után a Pacsirta zenekar, azaz Gyűrűsi Hanna, Gyűrűsi Áron, Riez Réka és Nagy Mia, két vezetője Baracs Gergő és Mocsári László produkciójukkal emelték az esemény fényét. Aki lemaradt a kiállítás megnyitójáról, ne csüggedjen, szeptember 3-ig megtekinthető a Kiskastély nyitva tartási idejében, péntektől vasárnapig délelőtt kilenc órától délután öt óráig.

Jeles ünnepek
Az idei év különösen jelentős a lovasvilágban és a város életében, hiszen Kisbér ló születésének százötvenedik, a Kisbéri Ménes százhetvenedik évfordulóját ünneplik. Ezen alkalmakból a Kiskastély adott helyet a Ménestörténeti Konferenciának, amelyen Dr. Hecker Walter, Brenyó József és Dr. Pataki Balázs, valamint Száraz György, a Magyar Lovaregylet elnökének érdekes, informatív előadásait hallhatták az érdeklődők.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában