Táncmulatság

2023.07.07. 06:56

Palóc táncokkal kápráztatták el az esztergomi főtérre látogatókat +videó

Előadással szórakoztatták július 6-án a város közönségét a XVII. Esztergomi Gyermek Néptánctábor tagjai. A 2023-as néptánctábor, melyben 109 gyermek vett részt, immár hagyomány szerint mutatta be a mostani tábor tematikáját, mely ezúttal a palóc táncok sokfélesége volt.

Pöltl Zoltán

Az ötnapos néptánctábor most pénteken ér véget

Forrás: 24 Óra

Fotó: P. O. Z.

Július 6-án ízes magyar népzene töltötte be a Széchenyi teret, amikor a XVII. Esztergomi Gyermek Néptánctábor tagjai bemutatták. hogy a július 3-án indult öt napos programon mi mindent tanultak az öt csoportba osztott kicsik és nagyok. Az óvodás és iskolás korú gyerekek ezúttal is színes néptánckínálatból adtak hangulatos válogatást. 

Mint a produkciók elején elhangzó konferanszból kiderült, hogy a Mindszenty József iskola által szervezett tábor gyermekei ezúttal Palócföld táncain belül az óvodások ecsédi táncokat és gyerekjátékokat, az 1-2. osztályosok pirosbagi táncokat, a 3-4. osztályosok turai és kazári táncokat és a nagyobb gyerekek galgahévízi táncokat, illetve lánytáncot és legényest mutattak be, a koreográfiák pedig nagy sikert arattak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában