Felvételi

2023.07.30. 09:18

Négyszeresére nőtt az Edutus Egyetemre felvettek száma

Összesen 560 új hallgató kezdheti meg tanulmányait.

Kemma.hu

Az Oktatási Hivatal kihirdette a 2023/2024-es tanév szeptemberében induló képzések felvételi eredményeit. Az Edutus Egyetem iránti megnövekedett érdeklődés már a felvételi időszak során érezhető volt, a vonalhúzás utáni ténylegesen felvett hallgatói létszám pedig az előző évhez képest megnégyszereződött – olvasható hivatalos Facebook-oldalukon.

Összesen 560 hallgató kezdheti meg tanulmányait szeptemberben az Edutus Egyetem valamely intézményében. A diákok kétharmada az Edutus tatabányai székhelyén fog tanulni, ami kiemelten fontos eredmény, hiszen az egyetem célkitűzései között szerepel, hogy Komárom-Esztergom vármegye egyetemeként közvetlenül szolgálhassa ki a lokális munkaerőpiac igényeit a magasan képzett munkaerő tekintetében.

Idén először három mesterképzési szakkal indul a tanév, a marketing és műszaki menedzser mesterképzések mellett az ellátásilánc-menedzsment szakkal bővült a képzési paletta. A műszaki alapképzés tekintetében is erősödött az egyetem, az idei tanévben nappali tagozaton is indul a képzés, levelező munkarendben pedig kiemelkedő növekedés tapasztalható a felvett hallgatók számában.

Összességében elmondható, hogy az Edutus Egyetem hosszú évek óta tartó kitartó munkája meghozta a gyümölcsét, és egyre több érdeklődőhöz jut el az egyetem színvonalas és piacképes képzéseinek híre.

Mint arról korábban beszámoltunk, idén több mint 126 ezren jelentkeztek valamelyik hazai főiskola vagy egyetem képzésére, a legnépszerűbb szakok listája viszont nem sokat változott a korábbi évekhez, az első három helyen még mindig a gazdálkodási és menedzsment, a kereskedelem és marketing, valamint a pszichológia szerepel.

Pótfelvételi
A július 28. és augusztus 6. között induló pótfelvételi során még további tanulni vágyók jelentkezését várja az egyetem. Kiemelt lehetőség, hogy az idei pótfelvételi időszakában az Edutuson a műszaki menedzser mesterképzésen államilag támogatott helyeket is meghirdettek. A további választható képzésekről az intézmény honlapján lehet tájékozódni.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában