Vakáció

2023.07.31. 21:30

Mozgalmas volt Lábatlanon a Kuckó négynapos tábora

A gyerekek sétáltak a Gerenday-kertben, megnézték a Dunamente Ökoturisztikai Látogatóközpontot is.

Fenyvesi Károly

A lábatlani, nyergesújfalui és süttői tizennégy gyermek augusztusban újra találkozik egy napra, ellátogatnak a szentendrei skanzenbe

Forrás: beküldött

A lábatlani székhelyű Kuckó Család- és Gyermekjóléti Szolgálat négynapos napközis tábort szervezett összesen tizennégy helyi, nyergesújfalui, illetve süttői fiatalnak. Nyitányként, a közös reggeli után, elballagtak a Gerenday-kertbe, ahol csodaszép környezetben sétálhattak. Látogatást tettek a kert szélén kialakított Dunamente Ökoturisztikai Látogatóközpontban. Tárlatvezetést követően eszközökkel, játékokkal ismerkedtek meg. A közeli büfében hamburger volt az ebéd, aztán a nap a Duna-parton zárult. Focizás, tollasozás és röplabdázás közben többen kavicsokat gyűjtöttek a másnapi kézműves foglalkozásra. 

A második nap helyszíne a Vitéz Sághy Antal Városi Könyvtár volt. Az intézmény megismerését követően vidáman zajlott a rajzolás, festés, a rejtvényfejtés, a csocsózás, a sakkozás és a társasjátékozás is. A zárszót mesenézés jelentette. Az újabb napon a Kuckó nyergesújfalui intézményében jártak a gyerekek. A fiúk nagy lelkesen együtt főztek a lányokkal. A bogrács­ban elkészített paprikás krumpli mindenkinek ízlett. Az ebéd után műveltségi vetélkedő kezdődött, a legjobbak díjakat kaptak. 

A zárónapon a csapat a Gerecse hegy lábához kirándult. A séta közbeni hangos, vidám csivitelés jelezte, a gyerekek a négy nap során alkalmi közösségé alakultak. Az ebédet követően a csoport rövid sétát tett a Duna-parti városban. Örömmel vett eseménye volt a kora délutánnak a fagylaltozás. 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában