Út a túlpartra

2023.07.07. 11:28

Máskor is leállhat az új neszmélyi komp

Egy hét sem telt el az elindítása óta, és le kellett állítani a Neszmély és Dunaradvány között közlekedő kompot. Szerencsére csak rövid időre, de minden bizonnyal erre máskor is számítani kell majd.

Goletz-DeáK Viktória

A kompot üzemeltető Magyar Közút Nonprofit Zrt. tájékoztatása szerint július 5-én 12 órától a kompközlekedést az alacsony vízállás miatt kellett leállítaniuk. Alig 100 centiméter volt a vízszint, így – a vízállás emelkedéséig – a dunaradványi oldalról a hajó terhelten már nem tudott elindulni. Erről az Útinform szolgálaton keresztül folyamatosan tájékoztatták az utasokat. Végül csütörtök reggelre 10 centimétert emelkedett a vízszint, így a komp újra elindulhatott.

A Közút tájékoztatása szerint a szükséges műszaki feltételek biztosítása mellett később is bármikor előfordulhat olyan helyzet, amikor a kompközlekedést fel kell függeszteni.

– Ez nem példa nélküli, más kompátkelőknél is előfordul. Az időjárási, vízállási tényezőket nem minden esetben lehet semlegesíteni, tehát nagyon alacsony vagy extrém magas vízállásnál is történhet leállás. Ha ilyen helyzetre kerülne sor, akkor a rendelkezésünkre álló felületeken igyekszünk folyamatos, naprakész tájékoztatást adni. Ezért arra kérjük a közlekedőket, hogy minden esetben még az utazásuk előtt tájékozódjanak az Útinform oldalunkon a komp menetrendjével kapcsolatban vagy keressék bizalommal Komárom-Esztergom vármegyei, illetve központi diszpécserszolgálatainkat, munkatársainkat, akik készséggel állnak az érdeklődők rendelkezésére – sorolta a Közút. 

A Közút új dunai kompról szóló technikai hátteret bemutató videós anyaga:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában