Képzés

2023.07.21. 12:33

Libanoni rendvédelmiseket képeztek vármegyénkben is

Libanoni rendvédelmi szervek képviselőivel ismertették a mélységi ellenőrzést hazánkban, köztük a Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság Rendészeti Igazgatóságán.

Kemma.hu

A libanoni határőrség, vámőrség és más rendvédelmi szervek 16 felső és középvezetője július 17. és 21. között a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Karán integrált határigazgatással kapcsolatos képzésen vett részt. 

A projekt célja a határellenőrzéssel összefüggő szakmai ismeretek átadása, amellyel támogatjuk a libanoni határőrizeti szervek hatékonyságát az illegális migráció, az államhatárral kapcsolatos bűncselekmények elleni harcban.

Az egyetemen kapott elméleti ismeretek mellett a csoport tagjai szakmai látogatáson vettek részt többek között a Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság Rendészeti Igazgatóságán is, ahol Kreidl Csaba r. alezredes a Közrendvédelmi és Határrendészeti Osztály vezetője, és dr. Varga Norbert r. alezredes a Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Alosztály vezetője fogadta őket. 

A vendégek egy szakmai előadás keretében általános tájékoztatást kaptak a vármegye mélységi ellenőrzési tevékenységéről, majd megtekinthették  a fenti feladatot végrehajtó állomány elhelyezési körletét, felszerelését.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában